Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ: Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου

964
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με την πρωτοβουλία του Προεδρείου για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου νομοθετικά…

 

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 100/7/5

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και του υπέβαλε το διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού, τονίζοντας στον ίδιο να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ευνόητο είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, δεδομένων των θυμάτων εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, των κοινώς παραδεδεγμένων αντίξοων συνθηκών εργασίας, του συνεπαγόμενου στρες και των επαγγελματικών ασθενειών που πλήττουν το αστυνομικό προσωπικό.

Εξάλλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Χώρας, στο πλαίσιο των προσφυγών μας για την μισθολογική αποκατάσταση και την άρση των αδικιών που έχουμε υποστεί ελέω Μνημονίων, αποφάνθηκε με την υπ’ αριθμ. 1127/2016 Απόφαση της Ολομελείας του (σελ. 97) για πρώτη φορά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, για την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του Αστυνομικού.

Εκ μέρους του κ. Υπουργού, τονίστηκε ότι πλέον είναι ώριμο και δίκαιο αίτημα και ότι θα ληφθούν σύντομα οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου.

Αν και αυτή τη φορά, παρά τις διαβεβαιώσεις, αθετηθεί αυτό, η Ομοσπονδία μας θα προωθήσει στην Βουλή με δική της πρωτοβουλία σχετική τροπολογία, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Η Ομοσπονδία μας με τη νέα της πρωτοβουλία, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι κατά καιρούς έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ του αιτήματός μας, να αποδείξουν εμπράκτως ότι αυτά που έλεγαν και λένε, τα εννοούν πραγματικά.

Τις προσεχείς ημέρες θα γνωστοποιηθεί η σχετική τροπολογία και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να τύχει μεγάλης υποστήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όλοι προ των ευθυνών τους. Τα ψέματα τελείωσαν!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος         ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος