Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών και στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών και στο Ηράκλειο Κρήτης

1085
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακύρηξη του Ε.Κ.Α Ηρακλείου:

Στο Ηράκλειο σήμερα την 30η Ιουνίου του έτους 2016 και σύμφωνα με  Ν .1264/82, Ν.2265/94, Ν..3938/11,ιδρυεται ο Συνδικαλιστικός Συνδυασμός με την επωνυμία «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», που σκοπό έχει τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που διαγράφεται από τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία. Η αναγκαιότητα αυτή πηγάζει κυρίως για την Αναγνώρισης της θέσης και της καταξίωσης του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», με πρόταγμα  πάντοτε την ελευθερία του ατόμου, τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις Αρχές του Συντάγματος.

 

Η προάσπιση της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί το διακύβευμα για την αποστολή των Αστυνομικών, σε συνάρτηση πάντοτε με το εργασιακό περιβάλλον που βιώνουμε σήμερα, ελέω των μνημονιακών περικοπών και της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Η συλλογική προσπάθεια που πρέπει να αναπτυχθεί, θα στηρίζεται στη συναδελφική αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη στους εργασιακούς μας χώρους, με απώτερο σκοπό την ανέλιξη και αναβάθμιση του λειτουργήματος που επιτελούμε.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Στις ημέρες που βιώνουμε τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και θέσφατο. Η αυστηρή κριτική και ο συνδικαλιστικός έλεγχος, θα πρέπει να ασκείται καθημερινά προς τις Διοικήσεις που αυθαιρετούν και προσπαθούν να παγιώσουν ένα καθεστώς με εργοδοτική αντίληψη και αποκρουστική διάθεση προς την ανθρώπινη υπόσταση του εργαζομένου. Κάποιοι θέλουν να ευαγγελίζονται τον εργασιακό Μεσαίωνα αλλά το συνδικαλιστικό κίνημα του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας θα αποτρέψει και θα ανατρέψει αυτή την πορεία της διολίσθησης. Το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» δίνει τη δέσμευσή του γι΄ αυτή την προσπάθεια που ξεκινά..
 
Το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα μας και η δυναμική των μελών που αποτελούν την Εκτελεστική Γραμματεία σε συνδυασμό με τη δική σας καθολική στήριξη δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για την επαναξιολόγηση των Θεσμικών, οικονομικών, Ασφαλιστικών, u934 Φορολογικών και Κοινωνικών μας Δικαιωμάτων απέχοντας συνειδητά από κάθε συντεχνιακή και κομματική διασύνδεση. Συνδυάζουμε την εμπειρία των προγενέστερων συνδικαλιστών με την ένταξη της νέας γενιάς που εκδηλώνει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και να αποτελέσει το Ουράνιο Τόξο σε μια νέα αρχή για το μακρύ συνδικαλιστικό ταξίδι, εξ ου και το έμβλημα του Συνδυασμού.
 
Δηλώνουμε πως η παρουσία μας και η δραστηριότητα του Ε.Κ.Α.Η. θα είναι διαχρονική και πάντοτε επίκαιρη και πως θα αποτελεί τον κύριο κορμό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και θα είμαστε δεκτικοί σε κάθε καλοπροαίρετη συνεργασία όχι για να διχάζουμε αλλά για ενώνουμε τους Συναδέλφους.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ε.Κ.Α.Η