Αρχική E.K.A. ΑΝΑΡΧΙΑ-ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ…ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ! Καταδικάζουμε τη βία και το φασισμό απ’ όπου κι...

ΑΝΑΡΧΙΑ-ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ…ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ! Καταδικάζουμε τη βία και το φασισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται!

2427
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α, Δυτικής Αττικής & Πειραιά, σχετικά με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού – Αεκ στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, την 04 Φεβρουαρίου 2018.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, η Ελληνική Αστυνομία, ως όφειλε, έλαβε μέτρα τάξης και ασφάλειας, απασχολώντας χιλιάδες συναδέλφους μας, προκειμένου να διασφαλιστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, να συνέρχονται ήσυχα και ειρηνικά και να διαδηλώνουν για θέματα που τους αφορούν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες των απαράδεκτων επεισοδίων που προκαλούνται από ακραία στοιχεία προκειμένου να αμαυρώσουν και να ακυρώσουν τις οργανωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Χθες, ταυτόχρονα, επιχειρήθηκε τόσο από τους λεγόμενους «αναρχικούς» όσο και από τους «επαναστάτες» του άλλου άκρου, να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας τραυματισμούς συναδέλφων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Πρόκειται για φασιστικές συμπεριφορές που οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε χωρίς διαχωρισμούς και «αχρωματοψίες», όταν μάλιστα, όλως περιέργως, λίγο μετά, τα ίδια φαινόμενα εκδηλώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, προκαλώντας και εκεί τραυματισμούς συναδέλφων μας. Τα συγκοινωνούντα δοχεία της βίας, σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύπτονται και επιτέλους πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, αποκόπτοντας τον ομφάλιο λώρο κάθε μορφής και έκφανσης βίας, αλλά και ξεκαθαρίζοντας επιτέλους την εμπλοκή της αστυνομίας στις αθλητικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να μην γίνεται ο μόνιμος αποδέκτης επικίνδυνων δολοφονικών επιθέσεων, και μάλιστα, προς όφελος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι Ενώσεις μας, εύχονται στους τραυματισμένους συναδέλφους ταχεία ανάρρωση και θέτουν τους νομικούς τους συμβούλους στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε απόφαση τυχόν διεκδίκησης αστικής ευθύνης.

Τέλος, εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους, προσωπικά, στους άνδρες και τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στα χθεσινά επιχειρησιακά σχέδια για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Ωστόσο, η απόφαση της πολιτικής Ηγεσίας να εμπλέξει την αστυνομία στη δημόσια αντιπαράθεση αναφορικά με τον όγκο του, δημοσιοποιώντας εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετασχόντων, αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής σκοπιμότητας που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με τον συνταγματικό ρόλο του αστυνομικού θεσμού αλλά και λειτουργεί διχαστικά διότι κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καταδικάζουμε τη βία και το φασισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται!

Για τα Δ.Σ