Αρχική E.K.A. Ενώσεις Αθηνών, Δυτικής, Β/Α & Πειραιά: Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη...

Ενώσεις Αθηνών, Δυτικής, Β/Α & Πειραιά: Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη !

1802
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00 εκτενής προγραμματισμένη συνάντηση των Δ.Σ. των Ενώσεών μας με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου. Η συνάντηση αφορούσε κυρίως τις συνεχείς παράνομες και απαράδεκτες παραβιάσεις εκ μέρους της Διοίκησης των μέτρων φύλαξης προσώπων – «στόχων» την τεράστια έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης και συνεπακόλουθα την ευθεία καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων, του Π.Δ. 141/91. Η κ. προϊσταμένη ενημερώθηκε και για τις εκκρεμείς σχετικές από τον Γενάρη και τον Μάιο του 2017 μηνυτήριες αναφορές των Ενώσεών μας, οι οποίες τους μήνες που ακολούθησαν αποδείχθηκαν «προφητικές», περιγράφοντας τις υπηρεσιακές πλημμέλειες, τις οποίες έχουμε κατά καιρούς αναφέρει δίχως αποτέλεσμα και στη Φυσική αλλά και στην Πολιτική Ηγεσία. Συζητήθηκε επίσης μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Α.Τ. Πεύκης και τη Χαρ. Τρικούπη το μεγάλο θέμα των στατικών δυνάμεων της Δ.Α.Ε.Α. και της ασφάλειας των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί.

   Η Εισαγγελέας του Α.Π. ευχαρίστησε τα Προεδρεία για την διεξοδική ενημέρωση και για τον σχετικό φάκελο που της παραδόθηκε και αναγνωρίζοντας πλήρως και απερίφραστα το δίκαιο των θέσεών μας, διαβεβαίωσε ότι θα πάρει όλες τις νόμιμες πρωτοβουλίες για να εποπτεύονται αποτελεσματικότερα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να προστατεύσουμε τους στοχοποιημένους πολίτες, καθώς και για την τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 141/1991 για όλες τις αστυνομικές δυνάμεις. Η συνάντηση έκλεισε με τις ευχαριστίες και την αναγνώριση εκ μέρους της Εισαγγελίας του Α.Π. της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς των εργαζομένων αστυνομικών στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.

  Εμείς με τη σειρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε και δημόσια για την κατανόηση και το ζωηρό ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματά μας και βεβαίως αναμένουμε τις σχετικές παρεμβάσεις της για το τεράστιο αυτό θέμα.

Για τα Δ.Σ.