Αρχική E.K.A. Η Ένωση Αστυνομικών Νότιας Δωδεκανήσου επανέρχεται για την κατάσταση που επικρατεί στα...

Η Ένωση Αστυνομικών Νότιας Δωδεκανήσου επανέρχεται για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια

1321
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι φιλότιμες προσπάθειες της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της τοπικής διοίκησης για την διάλυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην περιοχή μας συνεχίζονται  απρόσκοπτα.!!!!

Δυστυχώς παρά τις παραινέσεις μας, τις αναφορές των συναδέλφων μας ,τις καταγγελίες δικηγόρων, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα . Ακόμα και με την δημοσιοποίηση του θέματος στα Αθηναϊκά ΜΜΕ, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Εμείς μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης πλέον και με τα παραπάνω δεδομένα αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε με την παρούσα ανακοίνωση μας, στους συμπολίτες μας και να τους ενημερώσουμε για την επικρατούσα κατάσταση, η οποία εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για όλους .

       Ξεκινώντας από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου τα οποία αποτελούν μία υγειονομική βόμβα, αφού έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα μολυσματικών ασθενειών ( σταφυλόκοκκος, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα, φυματίωση κ.α.) και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, φρουρούμενα από τους Αστυνομικούς που εκτελούν εκεί υπηρεσία, ενώ κρατούνται και συμπολίτες μας για διάφορες παραβάσεις  ( τροχονομικές, οικονομικές, ποινικές κ.α.) οι οποίοι δέχονται επισκέψεις καθημερινά (δικηγόρους, συγγενικά πρόσωπα κ.α.) με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Επιπλέον το γεγονός ότι στοιβάζονται ανθρωπινές ψυχές (γυναίκες με μικρά παιδιά) στα κρατητήρια δεν είναι το μόνο ζήτημα, αφού πλέον οι εξεγέρσεις  από τους αλλοδαπούς αποτελούν συχνό φαινόμενο, λόγο της παρατεταμένης κράτηση και της αδυναμίας των υπευθύνων για επίλυση των προβλημάτων. Όλα τα ανωτέρω  συνθέτουν μία έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη για την εγκατάλειψη -80- περίπου μεταναστών στο Καστελόριζο εδώ και δεκαπέντε ημέρες, δεν βαραίνει τους κατοίκους και τους Αστυνομικούς του νησιού,  οι οποίοι όσο και να φωνάξουν, θα ακουστούν μόνο μέχρι τα απέναντι  Τουρκικά παράλια. Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να  βγάλουν την πινέζα από τον χάρτη  ώστε να δουν που βρίσκεται το Καστελόριζο, μήπως αντιληφτούν το εθνικό διακύβευμα , ώστε αυτό να αποτελέσει κίνητρο , προκειμένου υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αυτό για της Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την εξεύρεση μόνιμων και αποτελεσματικών λύσεων.

Καταλήγοντας,  εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες και σε όλα αυτά τα προβλήματα  που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε και απαιτούμε την επίλυσή τους ( έλλειψη καύσιμων, μεταγωγές, μετανάστευση, κρατητήρια, ασθένειες, εγκληματικότητα κ.α.), εκτιμούμε ότι ή μόνη αντίδραση που τυχόν θα υπάρξει, είναι ο  πειθαρχικός ή ποινικός έλεγχος μας, για το γεγονός ότι αναδεικνύουμε την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση και αποκαλύπτουμε τις παθογένειες.

Θέλουμε να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία τυχόν τέτοια μεθόδευση , δεν θα μας πτοήσει. Αντίθετα θα μας πεισμώσει και θα μας κάνει πιο δυναμικούς , διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                           Ο   Γεν. Γραμματέας

  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                           ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος