Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου – Έκτακτο Εκλογικό Πανελλαδικό Συνέδριο

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου – Έκτακτο Εκλογικό Πανελλαδικό Συνέδριο

808
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα, 08 Μαρτίου 2020, εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τις προτεινόμενες λύσεις και την αντιμετώπιση του ζητήματος των αιτημάτων διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία και την παροχή εξουσιοδότησης στο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας για παράσταση στο δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, αφού ενημέρωσε σχετικά το Σώμα, έδωσε το λόγο στα παρευρισκόμενα μέλη για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά αυτής επείγουσας κατάστασης. Επίσης, τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές πλήττουν το κύρος της Ομοσπονδίας μας και αποδυναμώνουν το διεκδικητικό πλαίσιο του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Τέλος, επισήμανε ότι, αυτές οι ενέργειες έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στους απλούς συναδέλφους – αστυνομικούς.

Το λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν τα περισσότερα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που στην πλειοψηφία τους διατύπωσαν την αναστάτωση που έχει προκληθεί ύστερα από την κατάθεση δικογράφων με αίτημα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης για τη διενέργεια εκλογών και την απόλυτη βούλησή τους να παύσουν οι δικαστικές διενέξεις, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου απαιτείται ισχυρή αιρετή διοίκηση, με πλήρεις και όχιτις περιορισμένες εξουσίες μιας δοτής διοίκησης ειδικού σκοπού, μάλιστα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Παρόμοια με την ως άνω βούληση εξέφρασαν, μετά την πρόσκληση για διενέργεια έκτακτου Δ.Σ. και δεκάδες Ενώσεις Πρωτοβαθμίων Σωματείων – Μέλη της Ομοσπονδίας μας με έγγραφα συμπαράστασηςπρος αυτήν, καθώς και αιτήματαπρος το Διοικητικό Συμβούλιο για άμεση διενέργεια Έκτακτου Εκλογικού Πανελλαδικού Συνεδρίου  ως είχε δέσμια υποχρέωση, κατ΄ άρθρο 13 παρ. 3 και αφού συζητήθηκε στο Δ.Σ., ύστερα από απόφασή του.

Επί των ανωτέρω θεμάτων το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε ψηφοφορία και αποφάσισε τα εξής: α) ως λύση αντιμετώπισης του ζητήματος τη διενέργεια Έκτακτου Εκλογικού Πανελλαδικού Συνεδρίου την 21 και 22 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη (Porto Palace Hotel), υπό την αυτονόητη επιφύλαξη τυχόν μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, με 20 υπέρ, 2 παρών & 0 κατά και β) την εξουσιοδότηση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ για την εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στα δικαστήρια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος