Αρχική E.K.A. Τοποθέτηση-Απάντηση με ανοιχτή επιστολή για την Δ.Α Σάμου, από τον Ανδρουλάκη Εμμανουήλ

Τοποθέτηση-Απάντηση με ανοιχτή επιστολή για την Δ.Α Σάμου, από τον Ανδρουλάκη Εμμανουήλ

2529
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την από 02 Δεκεμβρίου 2017 Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου ή οποία στην ουσία της αποτελεί ένα μανιφέστο προς τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και κατακεραυνώνει τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γρηγόρη Γερακαράκο.

Ωστόσο η ανωτέρω στάση εύλογα μου γεννά ορισμένα ερωτηματικά τα οποία δεν μπορώ να μην εκφράσω.

 Διερωτώμαι λοιπόν αν η ανωτέρω Ένωση είναι σύμφωνη με τις ενέργειες του συγκεκριμένου μέλους της να διαγράψει (μονομερώς) τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όλες τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις των αστυνομικών όπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι ή με το να διατίθεται ένας αστυνομικός σκοπός στο πεζοδρόμιο του κτηρίου της Διεύθυνσης για την πρόληψη όποιας κακόβουλης πράξης και τρομοκρατικής ενέργειας (όπως αιτιολογήθηκε).  Αδιαφορώντας με το ότι αυτός ο εργαζόμενος όταν δεν έχει την προβλεπόμενη σκοπιά είναι έρμαιο όχι μόνο του κάθε κακόβολου αλλά ακόμα και των καιρικών συνθηκών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πληροφορήσω την Ένωση Αξιωματικών ότι στις υποχρεώσεις της εκάστοτε διοίκησης δεν είναι μόνο η διάθεση του προσωπικού σε υπηρεσία, αλλά και να του εξασφαλίζει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να την εκτελέσει σωστά και με ασφάλεια.

  Θεωρώ ότι το να βρίσκεται σε μία πολύπαθη περιοχή όπως είναι η Σάμος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περιοχή και αν μη τι άλλο αποτελεί τιμή για τον εκάστοτε Διευθυντή να τον επισκέπτεται ο Δημοκρατικά Εκλεγμένος εκπρόσωπος 40.000 χιλιάδων Αστυνομικών. Διευκρινίζοντας ότι εκτός από τον Υπουργό και των Αρχηγό του Σώματος των δέχονται Αρχηγοί κομμάτων και όλοι οι ανώτατοι άρχοντες της χώρας μας. Ενώ σε καμία περίπτωση δεν του απευθύνονται σε πρώτο ενικό πρόσωπό ή ακόμα χειρότερα δεν τον απαξιώνουν με επιθέσεις και εκφράσεις όπως ¨είσαι προκατειλημμένος¨ ή ¨ήρθες να μου δημιουργήσεις πρόβλημα¨.

  Πιστεύω ότι η Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου παρασύρθηκε και εξέδωσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση παρερμηνεύοντας την καλώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να επιδεικνύεται όταν ο συνάδελφος είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Ενώ παράλληλα την καλώ με την ευκαιρία της αφύπνισης της να σταθεί στο πλευρό των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του Βορείου Αιγαίου οι οποίες μέχρι σήμερα είναι οι μόνες που μάχονται  στο πλευρό τον συναδέλφων.

  Ωστόσο ως παριστάμενος στην συγκεκριμένη συνάντηση έκπληκτος είδα ένα Αστυνομικό Διευθυντή εκτός εαυτού επιθετικό και αν το συνδυάσω με το γεγονός ότι δεν ήθελε να μας δεχτεί παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σάμου αλλά μόνο παρουσία της Προέδρου μου δημιουργείτε η σκέψη ότι όλο αυτό πιθανών να ήταν μεθοδευμένο προκειμένου να μην αναδειχτούν τα θέματα που υπάρχουν και βαραίνουν την διοίκηση του συγκεκριμένου Αξιωματικού.

  Κλείνοντας θα ήθελα να διαμηνύσω προς όλους τους ¨παροικούντες εν Ιερουσαλήμ¨ ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι μας. Όσοι πιστεύουν ότι με επιθέσεις, εκφοβισμούς ή με το να καλούν σε απολογία τους προέδρους κάθε φορά που εκδίδουν μία ανακοίνωση για να αναδείξουν ένα ζήτημα θα καλύψουν τις ευθύνες τους υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Δωδ/σου

                 Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ