Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Απέραντη θλίψη σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ

Απέραντη θλίψη σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ

907
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν έζησε τον πατέρα της. Δεν πρόλαβε να παίξει μαζί του. Ήταν μόλις δύο μηνών όταν εκείνος δέχθηκε την σφαίρα του πολεμικού καλάσνικοφ κάποιων ακατανόητων κατοίκων των Ζωνιανών.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΣΟΤΥΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το μοιραίο πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 2007, στιγμάτισε τη ζωή του πατέρα της και πλέον και της ίδιας.

Τώρα σε ηλικία 8 χρόνων καλείται να ανταπεξέλθει στον χαμό του ανθρώπου που έβλεπε μόνο από φωτογραφίες και άκουγε τα κατορθώματά του. Τον είδε ελάχιστες φορές μέσα σε έναν θάλαμο νοσοκομείου, όταν εκείνος έδινε την πολύχρονη μάχη για να σταθεί δίπλα της, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να του μιλήσει.

 Η είδηση του θανάτου του Στάθη Λαζαρίδη σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ..

Απλοί αστυνομικοί και βαθμοφόροι του Σώματος εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια κάνοντας ευχή να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο.

«Γνώρισα για πρώτη φορά τον Στάθη στην Κρήτη. Μου έκανε εντύπωση το γέλιο του, η ατελείωτη ενεργεία του, το πάθος του για την ζωή. Αυτό τον κρατούσε ως σήμερα, πάλεψε γιατί ήθελε να ζήσει και κυρίως δεν ήθελε να πεθάνει για να κάνουν κάποιοι τα αντράκια που παίζουν με όπλα και κανείς δεν τολμά να τους “μαζέψει”. Όχι δεν θα πω αθάνατος, παρόλο που μου έρχεται αυθόρμητα και δεν θα το πω για να τονίσω ότι ο Στάθης δολοφονήθηκε από την αλητεία της Κρήτης», λέει ο συνάδελφος του κ. Γιάννης Φαναριώτης.

 

 Ο Στάθης Λαζαρίδης και οι συνάδελφοί του δέχθηκαν καταιγισμό πυρών κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στην Κρήτη.

Μαζί με περίπου 40 αστυνομικούς που επέβαιναν σε τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. κατευθύνονταν προς το χωριό για τον εντοπισμό φυτειών χασίς. Τότε, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με οπλοπολυβόλα για να αποφύγουν τον έλεγχο του… άβατου.

 

 Ο 27χρονος τότε ειδικός φρουρός, ο οποίος μόλις πριν από λίγο καιρό είχε κρατήσει στα χέρια του το νεογέννητο παιδί του, επέβαινε σε ένα από τα οχήματα που προπορεύονταν. Δέχθηκε σφαίρα από εποστρακισμό στον αυχένα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Έκτοτε υποβλήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις αλλά το τραύμα δεν επέτρεπε στους γιατρούς να κάνουν πολλά για εκείνον και την οικογένειά του. Το αποτέλεσμα ήταν για σχεδόν οχτώ χρόνια να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Το βράδυ της Κυριακής, άφησε «αθόρυβα» την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους.

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Δείτε και τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ :

πηγη