Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Γλιτώνουν το ψαλίδι στα μερίσματα και στο εφάπαξ οι ένστολοι

Γλιτώνουν το ψαλίδι στα μερίσματα και στο εφάπαξ οι ένστολοι

838
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tο μεγάλο ψαλίδι των μερισμάτων και των εφάπαξ γλιτώνουν οι ένστολοι, ενώ προς παράταση έξι μηνών οδεύει και η εφαρμογή του νόμου για τα επικουρικά ταμεία, προκειμένου η υποχρεωτική του ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης να μην ισχύσει από την 1/1/2015, αλλά από τον Ιούλιο.

Οι διατάξεις που είχαν ψηφιστεί πέρσι τον Ιούλιο, προέβλεπαν μειώσεις τόσο στα μερίσματα, όσο και στα εφάπαξ,τελικά όμως δεν θα εφαρμοστούν και περίπου 218.403 εν ενεργεία και απόστρατοι των φορέων αυτών γλιτώνουν τις μεγάλες περικοπές.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για τα μερίσματα δεν έχει εκδοθεί ακόμα η υπουργική απόφαση που θα καθόριζε τους συντελεστές μείωσης των βοηθημάτων και ως εκ τούτου οι περικοπές που θα γίνονταν από τον Νοέμβριο μετατίθενται για μετά τον Ιούνιο του 2015.

Επίσης για το εφάπαξ δεν έχει καθοριστεί η ρήτρα αξιόμαχου που θα περιόριζε τις όποιες μειώσεις γιατί αποδείχθηκε ότι η ρήτρα αυτή δεν μπορεί να βγει και μάλιστα στο νόμο δεν αναφέρεται ούτε ο τρόπος, ούτε ο τύπος που θα υπολογίζεται, ώστε να μην κουρεύει τα εφάπαξ τόσο, όσο να πλήττεται το αξιόμαχο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τέλος για τα επικουρικά ταμεία, ο νόμος έδινε διορία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να μετατραπούν σε επαγγελματικούς φορείς και να μην ανήκουν στους φορείς του Δημοσίου, διαφορετικά από την 1/1/2015 θα εντάσσονταν υποχρεωτικά στο Ενιαίο Επικουρικό που ασφαλίζει όλους τους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όμως και σ’ αυτή την περίπτωση ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, αφού η προθεσμία μετατροπής των Ταμείων των ενστόλων σε επαγγελματικά, οδεύει προς εξάμηνη παράταση με τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Έτσι λοιπόν, η μη εφαρμογή των νόμων φέρνει και την ακύρωση των μεγάλων περικοπών στα μερίσματα και στα εφάπαξ που θα έρχονταν για τους περίπου 218.403 ένστολους. Πάντως μικρότερες μειώσεις δεν θα μπορέσουν να τις αποφύγουν.

απο policeonline