Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν εχθές… ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΓΙΑΤΙ ???

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν εχθές… ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΓΙΑΤΙ ???

883
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις 9 έφτασαν οι συλλήψεις τα ξημερώματα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν για πολλοστή φορά στην περιοχή από ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μάλιστα, νωρίτερα, σε πορεία που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας και όντας παντελώς ανενόχλητοι, έφτασαν στο πρωτοφανές σημείο να γράψουν συνθήματα στα εξωτερικά τοιχία της Βουλής.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙ

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία που παραμένει σε κατάληψη για 10η ημέρα, με τα πάγια αιτήματα των αλληλέγγυων να αφορούν στην απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, των συγγενών εγκλείστων της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” και στην συμπαράστασή στους απεργούς πείνας. Μεταξύ αυτών, ζητούν την κατάργηση του “κουκουλονόμου” και της λήψης DNA, ενώ η ανακοίνωση που ανήρτησαν οι καταληψίες της Πρυτανείας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφερε: “Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση”.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη, βάζοντας φωτιά σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ., σε κάδους γύρω από τις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη, έσπασαν πεζοδρόμια με βαριές για να χρησιμοποιήσουν τα κομμάτια για πολεμοφόδια και έφτασαν στο σημείο να ταμπουρωθούν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου πετούσαν βροχή από βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ακολούθησε το γνωστό αμυντικό δόγμα και έκανε πολύ περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Από την περιοχή πέραν των 9 συλληφθέντων, έγιναν και άλλες 21 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από αντικείμενα που δέχτηκαν από τους ταραξίες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες και με αυτές θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, είναι τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εμπρησμού, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, καθώς επίσης, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης.

news247

απο policenet