Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΛ.ΑΣ: Μείωση των δεικτών εγκληματικότητας το 2014

ΕΛ.ΑΣ: Μείωση των δεικτών εγκληματικότητας το 2014

938
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντική μείωση της εγκληματικότητας καταγράφεται το 2014 σε όλες τις κατηγορίες αδικημάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ. ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το 2013, οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών μειώθηκαν σε ποσοστό 25,5%, οι ληστείες κατά 22,7%, οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 7,8% και οι κλοπές τροχοφόρων κατά 13,2%.

Στην Αττική, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών μειώθηκαν σε ποσοστό 25,9%, οι ληστείες μειώθηκαν σε ποσοστό 20,7%, οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 2,8% και οι κλοπές τροχοφόρων κατά 9,5%.

Στη Θεσσαλονίκη, το 2014 σε σχέση με το 2013, οι ληστείες μειώθηκαν σε ποσοστό 26%, οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 16,7% και οι κλοπές τροχοφόρων κατά 22,2%.

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης μειώθηκαν σε ποσοστό 43%, οι υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας κατά 24,6%, οι υποθέσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά 23,2% και οι υποθέσεις βιασμών κατά 10%.

Η ΕΛ.ΑΣ το 2014 χειρίστηκε: 555 περισσότερες υποθέσεις ναρκωτικών, 412 περισσότερες υποθέσεις πλαστογραφίας, 336 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και 132 περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίου.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Ο απολογισμός της συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο πως το 2014 έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινής ασφάλειας των πολιτών, με αισθητή βελτίωση σε όλους τους δείκτες εγκληματικότητας, αλλά και μία αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικά με τη σύλληψη των επικίνδυνων τρομοκρατών Μαζιώτη, Σταμπούλου και Ξηρού και με την αποτροπή κτυπημάτων σε καίριους στόχους, με ανυπολόγιστες συνέπειες, η Ελληνική Αστυνομία εμπέδωσε την εικόνα μίας χώρας με ασφάλεια και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί εθνική ανάγκη και κοινωνικό αίτημα.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι απέδειξαν -για μία ακόμη φορά- ότι προσφέρουν μοναδικό έργο και ότι λειτουργούν με αυταπάρνηση, επιμονή και επαγγελματισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια.

Οφείλω να τους συγχαρώ για άλλη μία φορά και να τονίσω ότι με το έργο τους μάς διδάσκουν την πραγματική έννοια του καθήκοντος, αλλά και την πίστη στους θεσμούς και στην Πατρίδα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ POLICEONLINE