Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ενωση Αστυνομικών Λάρισας: Τακτικές μεταθέσεις 2015 – Ο Θρίαμβος της Αδικίας

Ενωση Αστυνομικών Λάρισας: Τακτικές μεταθέσεις 2015 – Ο Θρίαμβος της Αδικίας

1134
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν οι Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2015 και για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες ενός διαβλητού συστήματος μεταθέσεων ,μια και οι περισσότερες εκ των προκυρηχθέντων θέσεων στις Δ.Α. χώρας καλύφθηκαν από συναδέλφους με επιμέλεια τέκνων ή δικαστικούς συμπαραστάτες λόγω αναπηρίας μελών οικογενείας τους.

   Για άλλη μια φορά συνάδελφοι με δεκάδες χιλιάδες μόρια είδαν μία μετάθεση στον τόπο τους, να γίνεται όνειρο απατηλό και τις ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις ,λόγω της κατάργησης των 6.700 κενών οργανικών , να τις καταλαμβάνουν άτομα που βρισκόταν 150 και πλέον θέσεις πίσω τους στην επετηρίδα.

   Για όλους τους ανωτέρω λόγους και επειδή είναι αδιανόητο να μένουν χωρίς έλεγχο ,τέτοιες πράξεις συναδέλφων τη στιγμή που οι διαθεσιμότητες πέφτουν σα βροχή για «ψύλλου πήδημα»,ζητούμε την κινητοποίηση εκ μέρους σας των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος, έτσι ώστε επιτέλους να μάθουμε:  

 α) αν και πόσοι από τους χωρισμένους συναδέλφους παντρεύτηκαν την ίδια γυναίκα έχοντας ήδη λάβει μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους     
 β) αν υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έλαβαν μετάθεση λόγω προβλήματος υγείας συγγενικών τους προσώπων ,για να βρίσκονται κοντά σε αυτά να αποσπώνται με αίτηση τους στον Έβρο ,προς λήψη της εκτός έδρας αποζημίωσης για τρείς ή ακόμη και για έξι μήνες.

 Βρισκόμαστε στην αποκορύφωση μιας δύσκολης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και θεωρούμε αδιανόητο κάποιοι συνάδελφοι να μένουν εκτός τόπου συμφερόντων τους ενώ έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα μόρια εξαιτίας των «παραθύρων» του Κώδικα Μεταθέσεων.

 Ευελπιστούμε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, όποια και αν είναι αυτή, να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα και να απαιτήσει την αναμόρφωση του Κώδικα Μεταθέσεων σύμφωνα και με το πόρισμα της σχετικής επιτροπής το οποίο και εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2013,έτσι ώστε οι επόμενες μεταθέσεις να γίνουν επιτέλους αξιοκρατικά.

 Τέλος σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις της Ένωσής μας σχετικά με τις μεταθέσεις λόγω διαζυγίου ή υγείας :

«Άμεση κατάργηση μεταθέσεων μαχίμων για ειδικούς λόγους όπως διαζυγίου  και υγείας. Η απόφαση δύο ενηλίκων για διαζύγιο είναι ανήκουστο να αποτελεί λόγο έκτακτης μετάθεσης. Προτείνουμε τη κατ’ έτος επιπλέον μοριοδότηση του γονέα – συναδέλφου (όπως ισχύει) που έχει την επιμέλεια των τέκνων, ανάλογα με τον αριθμό αυτών. Για τις μεταθέσεις σχετικά με λόγους υγείας μελών της οικογένειας του αστυνομικού, με δικαστική ή μη απόφαση, προτείνουμε την απόσπαση του ενδιαφερομένου στο τόπο συμφερόντων του, για όσο διάστημα διαρκεί το πρόβλημα. Κατά το διάστημα αυτό θα λαμβάνει κανονικά τα μόρια του, όπως ακριβώς γίνεται και με τους αποσπασμένους στα κέντρα κράτησης.»

« Αυτό το έργο πρέπει να τελειώσει…………. »
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ