Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ενόψει αποφάσεων η Ομοσπονδία μας, λόγω της άμετρης μετακίνησης δυνάμεων

Ενόψει αποφάσεων η Ομοσπονδία μας, λόγω της άμετρης μετακίνησης δυνάμεων

974
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΑΣΥ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για τη νέα επιστράτευση συναδέλφων από την Αττική και κάθε γωνιά της Πελοποννήσου για απασχόληση χωρίς κανένα σχεδιασμό στην ΥΦΕΚΑ Κορίνθου. Οι χειρισμοί στο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος, δυστυχώς αποδεικνύουν καθημερινά πόσο δίκιο είχαμε όταν υποστηρίζαμε ότι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως  αστυνομικό.       

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το μόνο που άλλαξε σε αυτή τη χώρα είναι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του! Διότι, η  πρακτική σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς με την εμπλοκή της αστυνομίας συνεχίζεται απαρέγκλιτα και αμετανόητα…

          Καλά, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν το πιο απλό;

         «Κύριοι, δεν φτάνουμε!»

Τέλος τα ψέματα! Η ΠΟΑΣΥ με βάση τα μηνύματα και τις καταγγελίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, καταγγέλλει ομοίως τη συνεχιζόμενη τακτική της απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, την κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς σεβασμό στο αστυνομικό προσωπικό, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί καλούνται σε υπηρεσία κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, χωρίς να επιδίδονται σε αυτούς φύλλα πορείας, χωρίς την καταβολή των προβλεπομένων οδοιπορικών, χωρίς μέριμνα, χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι η ΠΟΑΣΥ δεν είναι αντίθετη με την παροχή υπηρεσιών και την απασχόληση του Έλληνα Αστυνομικού σε όποιο σχέδιο και με όποια απόφαση της Ηγεσίας, αρκεί αυτά να είναι νόμιμα και να καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία. Εφόσον ο Αστυνομικός ξεσπιτώνεται και εφόσον αποδιοργανώνεται υπηρεσιακά, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την πλήρη κάλυψή του όσον αφορά τα εργασιακά-οικονομικά του δικαιώματα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και στο βαθμό που δεν θα βρούμε άμεσα ανταπόκριση, θα απαντήσουμε δυναμικά, όπως αρμόζει σε έναν συνδικαλιστικό φορέα που σέβεται τον εαυτό του και τα ίδια τα μέλη του.

Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες θα αναλύσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα της άμετρης μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των περιοχών που δέχονται τα πρώτα πλήγματα και ανάλογα θα αποφασίσει το μέτρο και την έκταση των αντιδράσεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

       O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

poasy.gr