Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ» από...

Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ» από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

921
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (05.02.2015), στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ», ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

    Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
    Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
    Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
    Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.
    Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Επιπλέον, στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτές περιλαμβάνουν την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

απο policenet