Αρχική ΕΛΛΑΔΑ “Η πολιτεία δεν έχει την διάθεση να μας προστατέψει…”, Η ένωση Αθηνών...

“Η πολιτεία δεν έχει την διάθεση να μας προστατέψει…”, Η ένωση Αθηνών για τον τραυματισμό του τροχονόμου

878
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ένωση Αθηνών ζητά αυτοδιαχείριση των αστυνομικών που περιπολούν ή εκτελούν υπηρεσία στον … αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο των Εξαρχείων πάνω στο ζήτημα της αυτοπροστασίας τους, καθώς όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, η πολιτεία και η ηγεσία δε διακρίνονται στον παρόντα χρόνο για την ανάληψη πρωτοβουλιών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

“Τη περασμένη Κυριακή ένας ακόμα συνάδελφος ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών τραυματίστηκε αναίτια από αήθη και άνανδρη επίθεση από τα «γνωστά» παιδιά των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια μέτρων, ημιμαραθωνίου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτοί οι «ψευτοπαλληκαράδες» που δρουν ανενόχλητοι εδώ και χρόνια στο κέντρο της πόλης μας όποτε το επιθυμούν και όποτε τους επιτρέπουν άλλες παράνομες δραστηριότητές τους, προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες τραυματίζοντας συναδέλφους και συναδέλφισσες όπου τους πετύχουν. Μάλιστα έχοντας σαν άνδρο επιθέσεων την  Πλατεία Εξαρχείων επεκτείνουν τις  ενέργειές τους και στους γύρω δρόμους προκαλώντας κοινωνική ανασφάλεια, οικονομική ζημία στα εμπορικά καταστήματα και άσχημη εικόνα στην τουριστική εικόνα της χώρας μας.

Συνιστούμε στους συναδέλφους μας προσοχή και μέτρα αυτοπροστασίας σε οποιαδήποτε εκδήλωση γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η επίσημη Πολιτεία δεν είναι σε θέση αλλά δεν έχει και τη διάθεση να μας προστατεύσει παρά τις αγωνιώδεις δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Πανούση ότι αυτό το απόστημα πρέπει επιτέλους να σπάσει. Δυστυχώς όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τέλος, συνιστούμε στη Φυσική μας ηγεσία, στα χέρια της οποίας εναπόκεινται η ασφάλειά μας εξαιτίας της πολιτικής αδιαφορίας, τον ασφαλέστερο σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων και τον περιορισμό των έκθετων συναδέλφων. Δυστυχώς πρέπει όλοι μαζί να καταλάβουμε ότι μόνοι μας είμαστε και μεταξύ μας θα αλληλόπροστατευτούμε.

Για το Δ.Σ.
                     – Ο –                                                                                   – Ο –
                 Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας
    

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

απο bloko.gr