Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Οικονομικές εκρεμότητες εκλογικού επιδόματος και πενθήμερων-νυκτερινών.

Οικονομικές εκρεμότητες εκλογικού επιδόματος και πενθήμερων-νυκτερινών.

1174
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με 2 ανακοινώσεις , η ΠΟΑΣΥ χθές ενημέρωσε τα μέλη της για τις οικονομικές εκρεμμότητες που αφορούν τα 5θήμερα-νυκτερινά καθώς και την καταβολή του εκλογικού επιδόματος η οποία ορίστικε να γίνει στις 26 Νοεμβρίου.Διαβάστε σχετικά:

Καταβολή εκλογικού επιδόματος την 16-11-2015

    
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 700/4/14α από 27-10-2015 ανακοίνωσής μας, που αφορά το χρόνο καταβολής του επιδόματος για την απασχόληση του αστυνομικού προσωπικού κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, σας γνωρίζουμε ότι πριν από λίγο, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας μετέβη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, προκειμένου ενημερωθεί για τα αίτια μη καταβολής του εν λόγω επιδόματος σήμερα.

Η προαναφερθείσα Αρχή μας γνώρισε ότι το ως άνω χρηματικό ποσό, έχει πιστωθεί στους Α.Φ.Μ. των δικαιούχων και θα εμφανιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός εκάστου, τη Δευτέρα, 16-11-2015. Η αιτία, μη εμφάνισης στους τραπεζικούς λογαριασμούς σήμερα, οφείλεται στο φόρτο εργασίας από την ενασχόληση της αρμόδιας υπηρεσίας με την καταβολή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος     ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 Πενθήμερα – Νυχτερινά

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, μετέβη σήμερα, 13-11-2015, αιφνιδιαστικά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου επιτακτικά αξίωσε τη συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία, προκειμένου ενημερωθεί για την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Σεπτεμβρίου 2015 για τη νυχτερινή εργασία και ομοίως για την αποζημίωση της εργασίας πέραν του πενθημέρου για το μήνα Οκτώβριο 2015.

Η εύλογη ανησυχία των συναδέλφων μας εντείνεται και η πρωτοβουλία αυτή της Ομοσπονδίας είχε ως επακόλουθο τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος στα αμείλικτα ερωτήματα μας τοποθετήθηκε επίσημα με την ιδιότητά του, ως εξής:

– Η παράταση εφαρμογής για την τρέχουσα μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2015, παρατείνεται έως και την 17 Νοεμβρίου 2015 προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα ως προς την καταβολή τόσο για τα νυχτερινή όσο και για την πενθήμερη εργασία.

– Η Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και αναμένεται η υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργού Οικονομικών και εξυπακούεται πως έως τη δεδομένη χρονική στιγμή το ζήτημα θεωρείται ανοιχτό.

– Σχετικά με την καταβολή των πενθημέρων, μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο κύριος Διευθυντής εκτιμά πως τελικά θα καταβληθούν στη δεινότερη των περιπτώσεων, τέσσερα (4) αντί των δικαιούμενων για το μήνα Οκτώβριο πέντε (5) και όχι τρία (3), όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα (δηλαδή τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Α.Ε.Α. κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ).

Τέλος, ο κ. Διευθυντής του Υπουργείου μας, δήλωσε πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος σε όλα τα προαναφερόμενα θέματα, η καταλυτική ημερομηνία καταβολής όλων των δεδουλευμένων για τα νυχτερινά και τα πενθήμερα, θα είναι αυτή της 27ης Δεκεμβρίου 2015 για τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2016.

Η Ομοσπονδία μας διαμηνύει προς άπαντες τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρακολουθεί το θέμα καθημερινά και πως η αντίδραση της, σε αντίθετα αποτελέσματα θα είναι δυναμική και απρόβλεπτη με ότι αυτό συνεπάγεται, προκειμένου να υπερασπισθεί με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο την ΕΠΙΜΟΧΘΗ εργασία μας που δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μας την κλέψουν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος     ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

poasy.gr