Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Στο ΣτΕ προσφεύγουν και πάλι οι ένστολοι.

Στο ΣτΕ προσφεύγουν και πάλι οι ένστολοι.

823
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο δικαστικό αγώνα μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρόσφατα τους δικαίωσε ξεκινούν οι ένστολοι.

Με προσφυγές τους, τέσσερις ενώσεις αποστράτων καταγγέλλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο προσδιορίζονται οι αποδοχές τους , τα επιδόματα και οι συντάξεις τους τα οποία τελικά διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με αυτά που ορίζονταν σε εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 Μετά τις δικαστικές αποφάσεις με το νόμο 4307/2014 προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα  – όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι- να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου 2012.

Ακολούθησε η έκδοση της από 17.11.2014 υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο επίμαχος νόμος 4307/2014.

Στη νέα προσφυγή υπογραμμίζεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κι αυτό γιατι το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο 4307/2014 όσο και με την εν λόγω υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του περασμένου έτους με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.

Πηγή :ΤΟ ΒΗΜΑ

απο nomosnews