Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συναντήσεις των Ομοσπονδιών με τα Πολιτικά Κόμματα

Συναντήσεις των Ομοσπονδιών με τα Πολιτικά Κόμματα

935
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Ομοσπονδίες , προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, απηύθυναν αίτημα συνάντησης με τους αρχηγούς αυτών, σε συνέχεια και της παράστασης διαμαρτυρίας στην οποία είχαν προβεί την 5η Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η»

Οι Ομοσπονδίες μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, απηύθυναν αίτημα συνάντησης με τους αρχηγούς αυτών, σε συνέχεια και της παράστασης διαμαρτυρίας στην οποία είχαμε προβεί την 5η Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σήμερα, 18-9-2015, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ προηγήθηκαν οι συναντήσεις χθες,17-9-2015, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά και προχθές, 16-9-2015, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας κ. Δημήτρη Στρατούλη και τον πρώην Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο.

Στις ως άνω συναντήσεις, οι Ομοσπονδίες μας ανέπτυξαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος των Σωμάτων Ασφαλείας, επιδίδοντας παράλληλα και το συνημμένο υπόμνημα για τα ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις. Εκτενής αναφορά από πλευράς μας έγινε για τη διατήρηση της αυτοτέλειας των Ταμείων μας και τη μη υπαγωγή αυτών στο ΕΤΕΑ, όπου αυτό προβλέπεται, την αποκατάσταση των μισθολογικών μας αποδοχών με βάση την απόφαση του ΣτΕ και τη δέσμευση από πλευράς τους για τη μη ύπαρξη περικοπών στο μέλλον, την προκήρυξη θέσεων εισαγωγής νέων συναδέλφων στα Σώματα Ασφαλείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την άμεση επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μεϊμαράκης, συμμερίστηκε την αγωνία που εκφράσαμε, αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Σώματα Ασφαλείας στην κοινωνία και δηλώνοντας ότι πρέπει να εργαστούμε για να υπάρξει αντίστοιχη αναγνώριση από την κοινωνία, ώστε να εξαλειφθεί η λανθασμένη εικόνα ότι πρόκειται μόνο για κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Τόνισε δε ότι όπως στάθηκε δίπλα μας προ ημερών, κατά ην ψήφιση του νέου Μνημονίου, αποτρέποντας τις δυσμενείς συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει σε κάθε περίπτωση και από Δευτέρα, με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Υπενθύμισε, επίσης, ότι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στήριξε τις Ένοπλες Δυνάμεις και ότι επί των ημερών του (2007-2009), οι βασικοί μισθοί των ενστόλων βελτιώθηκαν σημαντικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ανέπτυξε τη θέση ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τον κατασταλτικό ρόλο που έχουν αυτά, ανέδειξε την αναγκαιότητα της διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με το λαό, που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να αναπτύσσουμε συνδικαλιστική δράση. Επίσης, δήλωσε τη σταθερή συμπαράσταση του Κόμματος για τα δίκαια αιτήματά μας στο Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και άλλα προβλήματα.

Οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Ε. και ειδικότερα ο κ. Δ. Στρατούλης, που ως αρμόδιος υπουργός είχε χειριστεί και τα θέματα του ΤΕΑΠΑΣΑ, δήλωσε την αντίθεσή του στην υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρέμβαση στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες καθόσον εκκρεμεί το αίτημά μας για δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης. Εξέφρασαν δε την κάθετη αντίθεσή τους στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς τους νόμους.

Τέλος, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας, θα πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας ενώ για τα τρέχοντα εκκρεμή μας ζητήματα και ειδικότερα σε ότι αφορά το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της καταψήφισης των δυσμενών ρυθμίσεων που προβλέπονται στις διατάξεις του τρίτου μνημονίου και της διατήρησης του ν. 3865/2010.

Οι Ομοσπονδίες μας αναμένουν τις δεσμεύσεις των ως άνω πολιτικών κομμάτων στα θέματα που αναπτύχθηκαν στις προαναφερθείσες συναντήσεις την επομένη των Βουλευτικών Εκλογών!!!

Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.  ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
    Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης 
    Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
    Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
    Ε.Α.Π.Σ.  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
    Π.Ε.Α.Λ.Σ.  ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος
                   

Συνημμένα: Αναλυτικό υπόμνημα Σωμάτων Ασφαλείας

πηγη