Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σύσταση Επιτροπής Αγώνα για τον συντονισμό των Ομοσπονδιών

Σύσταση Επιτροπής Αγώνα για τον συντονισμό των Ομοσπονδιών

841
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου ενόψει της νομοθέτησης νέων δυσβάστακτων μνημονιακών μέτρων κλήθηκαν και συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία συναδέλφων μας στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ήτοι της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΕΥΠΣ, της ΠΟΕΠΛΣ, της ΕΑΠΣ, της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΕΣ και αφού ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ τη σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των Ομοσπονδιών μας, όπου θα αποτρέπεται κάθε δυσμενές για τη λειτουργία των Οργανισμών μας μέτρο και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενστόλων.

Ειδικότερα, η ως άνω Επιτροπή δεσμεύεται για τα παρακάτω:

-Την παρακολούθηση σε καθημερινή βάση όλων των δεδομένων (κυβερνητικών αποφάσεων, ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, οδηγιών κ.λπ.) που αφορούν τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνθήκες εργασίας και στο στάτους του ανθρώπινου δυναμικού αυτών.

-Την ανάπτυξη διαλόγου, ιδεών και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που μας απασχολούν, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης των κυβερνητικών αποφάσεων.

-Την διοργάνωση κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο.

-Την ανάπτυξη κοινού συμπαγούς μετώπου για την απόκρουση των αρνητικών προς τους Οργανισμούς μας πολιτικών και τη στενή συνεργασία με άλλους φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας των πολιτών.

Δεδομένης της εξαγγελίας της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία μεθαύριο Πέμπτη, 12/11/15, με κυρίαρχο αίτημα «όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-κατάργηση των μνημονίων», ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ και συμμετέχουμε με αντιπροσωπείες των προεδρείων μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την καθολική απαίτηση των ενστόλων για αξιοπρεπή διαβίωση και αναβάθμιση των λειτουργιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση της αγωνιστικής μας δράσης, καθόσον τα ανοικτά μέτωπα (ασφαλιστικά ταμεία, μισθολόγιο, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.) αποτελούν μείζονα πρόκληση για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Οι εν κινδύνω υπηρετούντες, εκ τους «ασφαλούς» δεν αγωνίζονται!!
Και ο νοών νοείτο!!!

 

Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.                             Π.Ο.ΑΞΙ.Α                   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                              Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.                     Ε.Α.Π.Σ.                                                         
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος     ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης     ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος     ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος     ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

                  Π.Ε.Α.Λ.Σ.                                  Π.Ο.Ε.Σ.

Ιωάννης     ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος     ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης

πηγη