Αρχική ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Η Ένωση Αστυνομικών Φθιώτιδας για τα προβλήματα του Α.Τ Μακρακώμης

Η Ένωση Αστυνομικών Φθιώτιδας για τα προβλήματα του Α.Τ Μακρακώμης

1239
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας για τα προβλήματα του Α.Τ Μακρακώμης                                           

 

 

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας.

KOIN.

1. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος.

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

3. Διοικήσεις Αξιωματικών.

4. Μέλη της Ένωσης μας.

 

     Κύριε Διευθυντά,

     Η Ένωσή μας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε την 27-05-2016 με τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης συναδέλφους μας, θα ήθελε να σας μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την έλλειψη προσωπικού που υφίσταται στο εν λόγω Τμήμα (κυρίως ανακριτικών υπαλλήλων αλλά και μη), η οποία  έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση υπηρεσίας δύο (2) μόνο αστυνομικών ανά βάρδια (Αξιωματικός Υπηρεσίας & Σκοπός καταστήματος), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους όταν θα απαιτηθεί η επέμβασή τους σε περιστατικό, αλλά και την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

    Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, κατά την διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, επικοινώνησε η Διευθυντής του υποκαταστήματος της ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ¨ στη Μακρακώμη και ζήτησε τη συνδρομή περιπολικού για συνοδεία χρηματαποστολής. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας επικοινώνησε με το R/Tκέντρο της Δ.Α.Φθιώτιδας ώστε να εξακριβώσει εάν υπάρχει σχετικό αίτημα και να ζητήσει την αποστολή περιπολικού. Το R/Tκέντρο παρέπεμψε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας στον Υπασπιστή σας, ο οποίος τον παρέπεμψε με την σειρά του στον Διοικητή του. Ο Διοικητής του Α.Τ.Μακρακώμης, ζήτησε από τον σκοπό καταστήματος να παραλάβει περιπολικό όχημα και λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας να προβεί στη συνοδεία της χρηματαποστολής. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αμέσως επεμβήκαμε και επικοινωνήσαμε με τον Υπασπιστή σας, ζητώντας να εξακριβωθεί εάν υφίσταται αίτημα και εάν έχει δρομολογηθεί η καταβολή της αντίστοιχης αποζημίωσης, ενώ για την πραγματοποίηση της εν λόγω συνοδείας απαιτήσαμε την αποστολή και δεύτερου αστυνομικού.

    Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να εξαλειφθούν αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία προκαλούν δυσμενή σχόλια για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, παρακαλούμε όπωςμεριμνήσετε για την ενίσχυση του ανωτέρω Αστυνομικού Τμήματος με τουλάχιστον τρεις (3) συναδέλφους.

   Τέλος δηλώνουμε ρητά ότι, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος