Αρχική E.K.A. Ένωση Αθηνών: Έλλειψη υλικών… Τροχοπέδη για την αποτελεσματικότητα

Ένωση Αθηνών: Έλλειψη υλικών… Τροχοπέδη για την αποτελεσματικότητα

909
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν ακόμα και στον πιο δύσπιστο την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, θέλουμε να δηλώσουμε προς όλους τους αρμόδιους, την έντονη ανησυχία μας για τα κενά στην υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες της Αθήνας και που επάνω τους πέφτει το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάθε μορφής.

    Εν έτη 2019 θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρούν καθημερινά οι συνάδελφοί μας με έναν απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων, με προβληματικές επικοινωνίες, με ληγμένα αλεξίσφαιρα, με εξοπλισμό τον οποίο παρά πολλές φορές πληρώνουμε από το υστέρημα μας. Όταν το έγκλημα καλπάζει, εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με “σφεντόνες” τα “πυρηνικά” .

    Οι καταγγελίες μελών μας καθημερινά στα γραφεία της Ένωσής μας είναι πάρα πολλές και αφορούν από τα πιο απλά ζητήματα, μέχρι τα πιο σύνθετα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι λεωφορεία που ανήκουν σε υπηρεσίες που διατάσσονται να μετακινούνται σε όλη την Επικράτεια έχουν πρόβλημα με τα ελαστικά τους και είναι άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβαινόντων αστυνομικών σε αυτά, αλλά και των πολιτών.

    Το πιο απαράδεκτο από όλα είναι ότι οι συνάδελφοι μας για να προστατεύσουν την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και τον βασικό τους εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα, στολές) και να συντηρούν ρεφενέ τα περιπολικά και τις υπηρεσιακές μηχανές τους .

    Πως λοιπόν απαιτούμε από αυτούς τους ανθρώπους επαγγελματισμό;

    Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, θα αναδεικνύουμε τις ελλείψεις ώστε να καταλάβουν όλοι ότι χρειαζόμαστε εξοπλισμό για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

    Μια σύγχρονη Αστυνομία εκτός από το απαιτούμενο έμψυχο δυναμικό που πρέπει να στελεχώνει τις μάχιμες υπηρεσίες, πρέπει να είναι θωρακισμένη και με τα κατάλληλα μέσα που θα ενισχύουν την αποτελεσματικότητά της.

     Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ή διάθεση η οποία θα είναι προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά ταυτόχρονα θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια ή παράληψη  του οποιονδήποτε η οποία εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο.

 Για το Δ.Σ

 – Ο –                                   – Ο –

                 Πρόεδρος                             Γεν.Γραμματέας

ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                   ΡΗΓΑΣ Νικόλαος