Αρχική E.K.A. Ένωση Αθηνών: Φύλαξη εκλογικών τμημάτων-παρωδία

Ένωση Αθηνών: Φύλαξη εκλογικών τμημάτων-παρωδία

1769
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είναι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει ότι δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στα σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας που στεγάζουν τα εκλογικά τμήματα, όπου αύριο θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. Οι υπεύθυνοι για τα μέτρα διέθεσαν ΜΟΝΟ έναν αστυνομικό το οκτάωρο (όπως μας καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη μας) για την φύλαξη κάθε κτιρίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ανοιγοκλείνει – ξεκλειδώνει την είσοδο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς και τις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων για την προετοιμασία των εκλογών. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δε, εκνευρίζονται από τις καθυστερήσεις που αναπόφευκτα υπάρχουν, αφού σε όλο τον τεράστιο χώρο υπάρχει μόνο ένας «superman» αστυνομικός που τα κάνει όλα, καλούμενος να διασφαλίσει την ασφάλειά του, σε συνδυασμό με την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας. Δεν έχει δικαίωμα για διάλειμμα ενώ αν πάθει κάτι δεν θα το μάθει κανείς, διότι πολύ απλά υπάρχουν αρκετές καταγγελίες ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν υπάρχουν ασύρματοι!

Επειδή για οτιδήποτε πάει στραβά είναι βέβαιο ότι θα του καταλογιστούν ευθύνες από την Υπηρεσία και δεν έχει ούτε καν ως μαρτύρα έτερο συνάδελφο, είτε για την υπεράσπισή του είτε για άμεση συνδρομή σε τυχόν επεισόδιο, δηλώνουμε σε αυτούς που έλαβαν αυτήν την απόφαση και σχεδίασαν αυτή την προχειρότητα, πως σας καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί εις βάρος της ασφάλειας των συναδέλφων μας. Άλλωστε η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησης των Ευρωεκλογών ήταν γνωστή εδώ και μήνες, όπως και το πλήθος των εκλογικών τμημάτων. Οπότε δεν δικαιολογείται το μπάχαλο και ο πανικός της τελευταίας στιγμής με τα μέτρα να ανακοινώνονται την Παρασκευή στις Υπηρεσίες, ακόμα και αργά το βράδυ.

Αλλά έχουμε μια απορία: Πως γίνεται αφού «απογυμνώθηκαν» από τα μέτρα των εκλογών οι συνήθεις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., εντούτοις να παρατηρείται αυτό το αίσχος; Η ερώτηση είναι ρητορική. Μάλλον οι ιθύνοντες ασχολούνταν με το πως θα περιφρουρήσουν συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο υπηρετούν εκατοντάδες αστυνομικοί και μετά από πολλή σκέψη βρήκαν τη λύση να το γεμίσουν με Αστυφύλακες της ΥΜΕΤ όρθιους μέσα στο λιοπύρι.

Καλούμε δε όλους τους συναδέλφους μας για την δική τους διασφάλιση, να προβούν σε ατομικές αναφορές προς τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα προειδοποιώντας για τους κινδύνους στους οποίους τυχόν εκτίθενται από την διάθεσή τους σε ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα κατά μόνας, επιφυλασσόμενοι πάντως νόμιμου δικαιώματός τους.

Το νομικό μας τμήμα σε συντρέχουσα περίπτωση είναι στην διάθεση των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.