Αρχική E.K.A. Αρχοντόπουλος Γεώργιος, Γεν. γραμματέας Χαλκιδικής: Διευκρινήσεις σχετικά με την αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων!

Αρχοντόπουλος Γεώργιος, Γεν. γραμματέας Χαλκιδικής: Διευκρινήσεις σχετικά με την αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων!

1599
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων σχετικά με τα οδοιπορικά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή της υπ’αριθ.ΔΟΥ/ο/1860 από 31-3-17 απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά τις χιλιομετρικές αποστάσεις, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά θέματα για να υπάρξει πλήρης εικόνα για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το Ν.4336/15 και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, στην υποπαράγραφο Δ-9, που αφορά Δαπάνες Μετακινούμενων Εντός και Εκτός Επικρατείας και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.8, ορίζεται ότι, η εντός έδρας μετακίνηση που προβλέπει σχετική αποζημίωση στο δημόσιο τομέα, είναι από τα 50 χιλιόμετρα και άνω. Εάν λοιπόν υπήρχε συνταγματική εναρμόνιση και είχε εκδοθεί το ανάλογο Π.Δ., δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Αντίθετα με το πρόσχημα της επεξεργασίας για την έκδοση σχετικού Π.Δ., εδώ και 2 χρόνια είναι φανερό ότι δίνεται παράταση σε μια άνιση και αντισυνταγματική μέθοδο αποζημίωσης μεταξύ ένστολων και μη.

Το γεγονός έχει καταγγελθεί πολλές φορές από την Ομοσπονδία μας και τονίστηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με την φυσική ηγεσία στις 8-7-2017, ενώ στις 6-7-2017 η Ένωση μας απέστειλε σχετικό έγγραφο καταγγέλλοντας την κατάσταση και προτείνοντας λύση ακόμα και με την τωρινή κατάσταση της αποζημίωσης από 60 χιλιόμετρα και άνω που ισχύει, με ρεαλιστική απεικόνιση του τόπου αναχώρησης και προορισμού στην σχετική εφαρμογή.

Οι πιέσεις και οι κινήσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την πίεση για την έκδοση του σχετικού Π.Δ., που απλά θα αποτελούσε συνταγματική εναρμόνιση στο Νόμο. Το πρόβλημα αφορά πολλούς Νομούς ανά την Ελλάδα και υπάρχει συνεχής επικοινωνία της Ένωσης μας με τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας για το θέμα και για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια γενική λύση στο θέμα, η Ένωσή μας θα εξετάσει σε συνδυασμό πάντα με τις κινήσεις της Ομοσπονδίας, την πιο πρόσφορη έστω και προσωρινά λύση για τους συναδέλφους μας.

AΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

( Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυν. Υπαλλήλων Χαλκιδικής)

(Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.)