Αρχική E.K.A. Διορθώνονται άμεσα οι βεβαιώσεις αποδοχών μετά από ενέργειες της Π.Ο.ΑΣ.Υ στο αίτημα...

Διορθώνονται άμεσα οι βεβαιώσεις αποδοχών μετά από ενέργειες της Π.Ο.ΑΣ.Υ στο αίτημα της Ένωσης Αθηνών

671
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια των ενεργειών μας (σχετ. υπ’ αριθ.: 500/7/60-α από 14/05/2020 έγγραφό μας), ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (σχετ υπ’ αριθ.: 500/9 από 13/05/2020 έγγραφό τους), αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος που είχε ανακύψει με τις αναδρομικές αποδοχές ετών 2015 έως 2018, οι οποίες εμφαίνονται στις ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών, μέρους του αστυνομικού προσωπικού, σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, 15 Μαΐου 2020, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την δρομολόγηση της επίλυσης του όλου θέματος.

Ακολούθησε τηλεφωνική συζήτηση με την κα Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας, που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου και η οποία μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να μην υποστούν καμία ταλαιπωρία ή επιβάρυνση.

Επίσης, μας γνώρισε ότι πρόκειται για περιπτώσεις αναδρομικών που χορηγήθηκαν σε συναδέλφους, τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας, και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε αυτούς και γενικότερα στο αστυνομικό προσωπικό, οφείλεται σε τεχνικά λάθη τα οποία τις προσεχείς ημέρες θα εκλείψουν με την έκδοση νέων βεβαιώσεων αποδοχών.

Κατόπιν της θετικής αυτής εξέλιξης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να μην υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, τελούντες εν αναμονή των σωστών βεβαιώσεων.

Για την όποια περαιτέρω ενέργειά μας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος