Αρχική E.K.A. Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής Αττικής, Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους...

Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής Αττικής, Πειραιά: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους μας – Οδός «ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ»

309
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών          

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Αθήνα 17 Ιουνίου 2021

Αρ. Πρωτ.:602/14β

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους μας – Οδός «ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ»

 Το διαρκές χρέος της Πολιτείας προς τους Ήρωες του Αστυνομικού Σώματος θύμισαν σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 οι Ομοσπονδίες (Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009, από αδίστακτους τρομοκράτες, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος, στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στο χώρο που έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μαρμάρινη στήλη και ένα προσκυνηματικό εκκλησάκι για να θυμίζουν στους περαστικούς ότι εκεί θυσιάστηκε ένας από τους εκατοντάδες μαχόμενους συνάδελφους μας, υπερασπιζόμενος το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη.

 Στη διάρκεια της τελετής έλαβε χώρα και η μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Κων/νου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος των Ομοσπονδιών.

 Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής – Δυτικής Αττικής & Πειραιά οι οποίες παρευρέθηκαν με αντιπροσωπεία των Προεδρείων και αντιπροσώπων τους, αφουγκράζονται τις αγωνίες των συναδέλφων μας και αγωνίζονται σταθερά για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της Πολιτείας, σε μια περίοδο κατά την οποία το αγαθό της ασφάλειας και η θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού πρέπει να αποτελέσουν πρώτη της προτεραιότητα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

Ο Πρόεδρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ