Αρχική E.K.A. Ομοσπονδίες: Δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες

Ομοσπονδίες: Δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες

1137
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρουσία της Υπουργού κας Όλγας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, της Υφυπουργού κας Κατερίνας ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κου Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ. Όπως τονίσαμε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τα Σώματα Ασφαλείας την οκταετία των μνημονιακών πολιτικών επλήγησαν βάναυσα εξαιτίας των περικοπών των λειτουργικών τους δαπανών ενώ επλήγη και το βιοτικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού τους. Οι υπηρεσίες λειτουργούν με το φιλότιμο των συναδέλφων που θυσιάζουν ακόμα και τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης. Στην πολιτική ηγεσία αναπτύξαμε αναλυτικά όλα τα αιτήματα των Ομοσπονδιών που στοχεύουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών τους και στην ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος όσον αφορά ειδικότερα την αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν από τα μνημόνια στους μισθούς και τις συντάξεις όλων των ενστόλων.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας δηλώθηκε πλήρης κατανόηση για το εύρος και την ουσία των αιτημάτων και συμφωνήθηκε να υπάρξει τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα νέα συνάντηση με στόχο την δρομολόγηση λύσεων για συγκεκριμένα προβλήματα.

201-1-43z4

Νωρίτερα το πρωί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου όπου εκφράσαμε την αγωνία μας για την υφιστάμενη κατάσταση και προειδοποιήσαμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και αύριο κατά την διάρκεια των εξαγγελιών με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του τόσο για το ένστολο δυναμικό της Χώρας όσο και για τη βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι το Συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο τη «μεταμνημονιακή εποχή» να διεκδικήσει με κάθε τρόπο όλα αυτά που μας αφαίρεσαν με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Η πλήρης συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποτελέσει και το πρώτο δείγμα γραφής οπότε θα φανεί και η αξιοπιστία των όποιων αυριανών ανακοινώσεων του κου Πρωθυπουργού. Τυχόν ανακολουθία λόγων και έργων θα λάβει την πρέπουσα απάντησή της από το σύνολο των ενστόλων.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων ΡΩΤΑΣ Δημήτριος