Αρχική E.K.A. Ο μάχιμος συνδικαλισμός και ο “συνδικαλισμός της Γραβάτας”…

Ο μάχιμος συνδικαλισμός και ο “συνδικαλισμός της Γραβάτας”…

2406
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με την παρούσα ανακοίνωσή μας, σας κάνουμε γνωστό αυτό που οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη διαπιστώσει και μας έχετε επισημάνει πάρα πολλές φορές, δηλαδή ότι στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχουν δυο (2) είδη συνδικαλισμού: ο μάχιμος συνδικαλισμός που διεξάγεται στον δρόμο ακόμα και εν μέσω θέρους και αδειών και ο συνδικαλισμός του κοστουμιού, της γραβάτας και της φωτογραφίας που διεξάγεται σε κλιματιζόμενα γραφεία με πολιτικούς «ημετέρους».
Τα ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι γνωστά σε όλους, καθώς επίσης γνωστές είναι σε όλους οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει και δρομολογηθεί εξελίξεις, ύστερα από δράσεις και ενέργειες σύσσωμων των Ενώσεων της Αττικής, των Ενώσεων της Περιφέρειας και φυσικά της Ομοσπονδίας μας.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ο μάχιμος συνδικαλισμός και ειδικότερα αυτός του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (ΕΚΑ) βρέθηκε στη Λευκίμμη Κέρκυρας, στη Μόρια της Λέσβου, στην Χίο και στην Καισαριανή για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή από τους αστυνομικούς – συναδέλφους, τόσο του ελλαδικού, όσο και του ευρωπαϊκού χώρου, αλλά και συλλήβδην της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί για ένα καλύτερο αύριο δικό μας, αλλά και της κοινωνίας που ζούμε, καθώς και αυτής που θα μεγαλώσουν αύριο τα παιδιά μας. Αφήνουμε πίσω τις «κακές πολιτικές» και πρακτικές «παραγοντισμού» των περασμένων δεκαετιών, οι οποίες μας οδήγησαν στα προβλήματα και στα σκάνδαλα του σήμερα.
Η Ισχύς εν τη Ενώση!