Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αγωνιστικό κάλεσμα, Παρασκευή 09-09-2022 & ώρα 18:00′ στο Λευκό Πύργο

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αγωνιστικό κάλεσμα, Παρασκευή 09-09-2022 & ώρα 18:00′ στο Λευκό Πύργο

544
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/09/2022 & ΩΡΑ 18.00΄, ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρη, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις θέτουν στο προσκήνιο νέα δεδομένα, ανατρέπουν προγραμματισμούς και απαιτούν νέες αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Γνωρίζεις, όμως, πολύ καλά ότι, ως βασικός λειτουργός, υπηρετών στον ευαίσθητο κρατικό μηχανισμό ασφαλείας της χώρας μας, επωμίζεσαι καθημερινά ένα τεράστιο φορτίο, ενώ δεν διαθέτεις επαρκή εξοπλισμό, άριστη εκπαίδευση και τις εγγυήσεις που απαιτούνται για να επιτελέσεις με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά σου. Μάλιστα, εκτός από την υπηρεσιακή ανασφάλεια, πιέζεσαι καθημερινά και από την αλόγιστη αύξηση του κόστους ζωής και τους περιοριστικούς καταναγκασμούς των ποικιλώνυμων κρίσεων.

Η Ομοσπονδία μας, υπακούοντας στην καθολική απαίτηση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για περαιτέρω πίεση στην Κυβέρνηση, με αφορμή τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, συνδιοργανώνει με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, δυναμική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στο Λευκό Πύργο και πορεία προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά από μεγάλο διάστημα περιοριστικών μέτρων, μπορούμε όλοι μαζί να απαιτήσουμε από τους κυβερνώντες να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους. Τα χειροκροτήματα και τα ωραία λόγια ανήκουν στο παρελθόν. Οι πράξεις μετράνε πλέον. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, καιρός να το πληροφορηθούν.

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτούν, απαιτούν:

-Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.

-Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.

-Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς, και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.

-Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. Αλήθεια, ποιο Κράτος δικαίου μπορεί να μείνει σιωπηλό και αδρανές, όταν εκμεταλλεύεται καθημερινά τους ίδιους τους λειτουργούς του, όταν μάλιστα τους έχει εναποθέσει και την εύρυθμη λειτουργία του;

-Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά «κορώνα -γράμματα» τη ζωή του.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

         Αυτά είναι τα ελάχιστα, βασικά μας αιτήματα για τα οποία σε καλούμε να είσαι μαζί μας και στη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας αισθητή την παρουσία μας, αφαιρούμε κάθε ίχνος δικαιολογίας από αυτούς που κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος