Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ζητάμε διευκρινήσεις για τα self test

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ζητάμε διευκρινήσεις για τα self test

555
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Ζητάμε διευκρινήσεις για τα self test»

Κύριε Αρχηγέ,

Με την ισχύ, από σήμερα, της σχετικής ΚΥΑ για τη διαδικασία εφαρμογής στο Δημόσιο των προληπτικών διαγνωστικών self test covid-19, γεννώνται εύλογα ερωτήματα όσον αφορά στην ετοιμότητα των αστυνομικών υπηρεσιών και την αυστηρή της εφαρμογή από το αστυνομικό προσωπικό, το οποίο πέραν όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά, βρίσκεται πλέον και υπό την απειλή του πειθαρχικού δικαίου και συνεπακόλουθα της περικοπής του πενιχρού μισθού που λαμβάνει.

Με την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, ειδικότερα, και με βάση τα ερωτήματα που τίθενται από συναδέλφους μας, χρειάζεται να δοθούν διευκρινήσεις όσον αφορά στην τήρηση της υποχρεωτικής διαδικασίας των διαγνωστικών self test σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι για όσους αστυνομικούς α) απουσιάζουν από την υπηρεσία τους δικαιολογημένα με κανονική, αναρρωτική κ.λπ. άδεια, β) έχουν εμβολιαστεί πλήρως και γ) υπηρετούν σε περιοχές με αντικειμενικές δυσκολίες προμήθειας self test (π.χ. ανυπαρξία φαρμακείων σε ακριτικές, νησιωτικές περιοχές).

Παρακαλούμε τόσο για τις δικές σας ενέργειες όσο και εκ μέρους των επιτελικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι ουδείς έχει την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων και κυρίως των άσκοπων ελέγχων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος