Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Καμία ευθύνη στο Αρχηγείο… Για όλα τα προβλήματα φταίνε οι άλλοι!

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Καμία ευθύνη στο Αρχηγείο… Για όλα τα προβλήματα φταίνε οι άλλοι!

1708
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την αντιμετώπιση-επίλυση συγκεκριμένων εκκρεμών ζητημάτων και προβλημάτων που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα, όπως η μη αποδέσμευση αστυνομικών δυνάμεων από τη Λευκίμμη, οι αποσπάσεις στις πρεσβείες και η λήξη των συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού, αρχές της εβδομάδος και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 07-01-2019 και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, τον Γραμματέα ΔΣ κ. Χρήστο ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ και το μέλος του ΔΣ κ. Νικόλαο ΡΗΓΑ, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, παρουσία του Επιτελάρχη Αντιστρατήγου κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ και του Προϊστάμενου Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Υποστράτηγου κ. Στυλιανού ΒΟΛΥΡΑΚΗ.

Αφού ενημερώσαμε αναλυτικά τον κ. Αρχηγό για τα αιτήματά μας, καταγράφοντας την αγωνία των συναδέλφων μας για τη μη επίλυσή τους, ο κ. Αρχηγός τοποθετήθηκε επ’ αυτών ανακοινώνοντάς μας ότι:

-Για το θέμα της Λευκίμμης, επίκειται συνάντηση της κας Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο έτσι ώστε από πλευράς Υπηρεσίας, να γίνουν στην συνέχεια οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

διαδικασία που επελέγη για τις αποσπάσεις αστυνομικών στις πρεσβείες υπαγορεύτηκε λόγω ανωτέρας βίας.

-Το Αρχηγείο ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τον καθαρισμό, αυτό στη συνέχεια δεν την ενέκρινε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πράγματι σοβαρά προβλήματα πανελλαδικά.

Από την πλευρά μας, ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για μεν το πρόβλημα της Λευκίμμης, συνεχίζεται η διαιώνισή του αυτή τη φορά μέσω της μετάθεσης των ευθυνών σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα με την αστυνομία «όμηρο» αυτής της κατάστασης.

Για δε τις αποσπάσεις στο εξωτερικό και τη μηνυτήρια αναφορά που υποβάλλαμε στην Εισαγγελία για τις παρανομίες της διοίκησης, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι την «ανωτέρα βία» δεν μπορεί να την επικαλείται κανείς, εκτός κι αν έχει ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος και εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Άλλο να την επικαλείται κάποιος για μια ή δύο περιπτώσεις χωρών που ενδεχομένως να συντρέχουν λόγοι και άλλο να γενικεύεται ένα τυχόν πρόβλημα και να καταστρατηγείται η νόμιμη διαδικασία.

Τέλος, για την απαράδεκτη κατάσταση με τα συνεργεία καθαρισμού θεωρούμε αδιανόητο αυτό που συνέβη διότι γνώριζαν προ πολλού ότι επίκειται η λήξη των συμβάσεων και παρά ταύτα δεν διασφάλισαν την λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και τα αστυνομικά καθήκοντα των συναδέλφων μας, τους οποίους μάλλον κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν και σε καθαρίστριες. Το παράδοξο δε είναι ότι η σύμβαση για τον καθαρισμό των χώρων του Αρχηγείου, έχει διασφαλιστεί, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με όλες τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες!

Είναι σαφές, ότι τις προσεχείς ημέρες η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της στο πλαίσιο των αποφάσεων των οργάνων της, όπως αυτές έχουν γίνει ήδη γνωστές στο σύνολο του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος