Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Κατάθεση Υπομνήματος για την τροποποίηση του Π.Κ. & Κ.Π.Δ.

Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Κατάθεση Υπομνήματος για την τροποποίηση του Π.Κ. & Κ.Π.Δ.

959
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Δ.Σ. κ. Χρήστο ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ, και του επέδωσε Υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα, που είχαν νομοθετηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προκαλώντας την κατακραυγή της κοινωνίας.

Ειδικότερα, από την πλευρά μας, ενόψει της προώθησης στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικού νομοσχεδίου που θα διορθώνει τις ισχύουσες ρυθμίσεις, επισημάνθηκε στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης, ότι για την Ομοσπονδία μας προέχει η άμεση τροποποίηση του άρθρου για την ποινική δίωξη των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών ως ιδιώνυμο αδίκημα, η απαλλαγή από τα πάρεργα (επίδοση δικογράφων) και άλλα ζητήματα που αναλυτικά περιλαμβάνονται στο Υπόμνημα.

Επισημαίνεται ότι, το ίδιο Υπόμνημα επιδόθηκε τόσο στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ όσο και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το ανωτέρω Υπόμνημα εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)-ΥΠΟΜΝΗΜΑ