Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Οι διαρκείς αγώνες και τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα φέρνουν αποτελέσματα – Δημοσιεύση του...

Οι διαρκείς αγώνες και τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα φέρνουν αποτελέσματα – Δημοσιεύση του Π.Δ. που τροποποιεί τις άδειες και τις μεταθέσεις των Αστυνομικών

1107
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι διαρκείς αγώνες και τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στις πετυχημένες αλλαγές του κώδικα μεταθέσεων και των αδειών του Αστυνομικού προσωπικού.

Διαβάστε την Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και το νέα Π.Δ.

 

Δημοσιεύθηκε το νέο Π.Δ για τις μεταθέσεις και τις άδειες του Αστυνομικού Προσωπικού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, απογευματινές ώρες χθες, δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθ. 138 Φύλλο, τεύχος πρώτο, της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το π.δ. 75/2016 με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας». Με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα τροποποιούνται τρία (3) σημαντικά προεδρικά διατάγματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου χορήγησης αδειών στο αστυνομικό προσωπικό, αλλά και την οριστική αντιμετώπιση των σκανδαλωδών στρεβλώσεων του Κώδικα Μεταθέσεων.  75 2016

 

Στην ανάδειξη και εν τέλει, στην επίλυση των προβλημάτων που προέρχονταν από τα δυο παραπάνω θεσμικά ζητήματα, τα οποία επί μακρόν απασχολούσαν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συνέβαλε καθοριστικά τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας όσο και η Γραμματεία Γυναικών αυτής.

Παράλληλα, και αναφορικά με τη στάση της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματός μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, τα ως άνω θέματα έτυχαν του δικού τους ενδιαφέροντος, άμεσα και αποτελεσματικά, καταδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει βούληση και καλή προαίρεση, τίποτε δεν είναι δύσκολο.

Η Ομοσπονδία μας, όπως επιτάσσει εξάλλου το συνδικαλιστικό μας χρέος, θα συνεχίσει τη σταθερή αγωνιστική της πορεία, αναδεικνύοντας μια σειρά άλλων χρονιζόντων θεσμικών αιτημάτων μας, όπως είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου κρίσεων και προαγωγών, η ουσιαστική συμμετοχή εκπροσώπων μας στα συμβούλια κρίσεων, το βαθμολόγιο, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η λογοδοσία της διοίκησης και η θέσπιση πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση αυθαιρεσιών εις βάρος του αστυνομικού προσωπικού, η εμπέδωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, η καθιέρωση Ιατρού εργασίας, η ίδρυση παιδικών σταθμών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, η εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ και πολλά άλλα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την υπογραφή και δημοσίευση του ως άνω π.δ., που αποτελεί «οξυγόνο ζωής» για όλους μας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα αποδεικνύει εμπράκτως ότι αφουγκράζεται τις αγωνίες σας, φυλάττοντας ως κόρην οφθαλμού την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας που μας διέπει στην καθημερινή μας επικοινωνία και δράση.

Με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και λαμβάνοντας υπόψη το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση και των πολλών άλλων θεσμικών αιτημάτων μας, τα οποία όσο πιο γρήγορα επιλυθούν τόσο πιο αποτελεσματική και χρήσιμη θα καταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Ελπίζουμε η Ηγεσία να δείξει και σε αυτά το ανάλογο ενδιαφέρον και την ταχύτητα αντανακλαστικών που απαιτείται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

Δείτε το Νέο Π.Δ 75/2016