Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Προκαλούν την μετωπική σύγκρουση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Προκαλούν την μετωπική σύγκρουση

974
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για τη συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων των Σωμάτων μας με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ως Ομοσπονδίες, είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων μας ότι, σε θέματα που αφορούν άμεσα το προσωπικό και ιδίως οικονομικά, δεν μπορεί να λάβει χώρα καμία συνάντηση χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας!

 Παράλληλα, επιδιώκαμε συνεχώς συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη για τα εκκρεμή θέματα του Κλάδου μας (αποφάσεις του ΣτΕ, οδοιπορικά, νυχτερινά, πάγωμα μισθολογικών προαγωγών κ.λπ.) χωρίς κανένα αποτέλεσμα!!

Σήμερα, με την ως άνω «μυστική» συνάντηση, κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη», εις βάρος των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, που καθημερινά δίνουν μάχες σε αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, με ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και με συνεχή διατάραξη του οικογενειακού – προσωπικού τους πλαισίου.

Είναι αδιανόητο ότι πρωτίστως υπηρεσιακοί παράγοντες, αντί να επιδιώκουν το καλύτερο για το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων μας, τόσο σε θέματα οικονομικά (εξεύρεση ισοδύναμων, τρόπους εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ, εξεύρεση κονδυλίων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις μετακινήσεις και τις επιπλέον νυχτερινές εργατοώρες του μεταναστευτικού κ.λπ.) όσο και σε θέματα εργασιακά (συνθήκες εργασίας, δικαιώματα προσωπικού κ.λπ.), εφαρμόζουν τακτικές περικοπής και περιορισμού δικαιωμάτων, εν αγνοία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ώστε να γίνουν αρεστοί στους πολιτικά ανωτέρους τους που κατά τα άλλα κόπτονται για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη.

Σε μία χώρα όπου ο ένστολος εργάζεται σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας (ακατάστατα ωράρια, χωρίς ρεπό, με απλήρωτα νυχτερινά και περιορισμένα κονδύλια κλπ) και σε μια Ευρώπη που φλέγεται από συνεχόμενα κρούσματα ενισχυμένης εγκληματικής βίας, βομβιστικές και εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά αθώων πολιτών & περιουσιών, καθώς και με τους γείτονές μας να βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση, αυτό που θα πρέπει να κάνει κατά κύριο λόγο η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων μας, είναι να ενισχύσει με οιοδήποτε τρόπο τον Έλληνα Αστυνομικό, Πυροσβέστη & Λιμενικό και όχι να τον ισοπεδώνει με πολιτικές μνημονίων και αναμορφώσεις που στόχο έχουν αντί του εξορθολογισμού προς το καλύτερο, τη συνέχιση των περικοπών, κατ’ εντολήν των δανειστών.

Οι ως άνω τακτικές – πρακτικές της Κυβέρνησης, σίγουρα δεν επιδιώκουν την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ προκαλούν τη μετωπική σύγκρουση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αυτών!!!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λοιπόν…

Οι Πρόεδροι

 

 

Π.Ο.ΑΣ.Υ.  Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος