Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Υπόμνημα για δικαίωμα στην Απεργία – Ιστορικές στιγμές για τον Αστυνομικό Συνδικαλισμό...

Υπόμνημα για δικαίωμα στην Απεργία – Ιστορικές στιγμές για τον Αστυνομικό Συνδικαλισμό !!!

1017
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ένα μεγάλο βήμα για τον Αστυνομικό συνδικαλισμό προχώρησε σήμερα η Π.Ο.ΑΣ.Υ με την κατάθεση υπομνήματος στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο για το δικαίωμα των Αστυνομικών στην Απεργία.

 
Αθήνα, 07 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/13/64α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σε μια ιστορικής εμβέλειας συνάντηση εξελίχθηκε η σημερινή δια ζώσης επικοινωνία του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, καθώς για πρώτη φορά στα αστυνομικά συνδικαλιστικά χρονικά υποβλήθηκε από την Ομοσπονδία μας, με τον πιο επίσημο τρόπο, το διαχρονικό μας αίτημα για τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 23 παρ. 2 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί ο απόλυτος περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων Αστυνομικών.

Στον κ. Υπουργό υποβάλλαμε σχετικό υπόμνημα, όπου αναλύουμε την αναγκαιότητα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της νέας ενιαίας ασφαλιστικής νομοθεσίας (φορέας ασφάλισης, υπολογισμός σύνταξης κλπ), προκειμένου το συνδικαλιστικό μας κίνημα να δύναται πλέον να ασκήσει με υπευθυνότητα και απαλλαγμένο από παρελθοντικά κατάλοιπα, τα αναφαίρετα δικαιώματά του, το ίδιο όπως το λοιπό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Όπως ο ίδιος άλλωστε είχε υποστηρίξει το Φεβρουάριο του 2012, ως βασικός ομιλητής στο πλαίσιο των εργασιών του Διευρυμένου Γενικού μας Συμβουλίου, που είχε λάβει χώρα στη ΓΑΔΑ, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διερεύνηση-παρουσίαση, σε επιστημονικό επίπεδο, της δυνατότητας αυτής.

Ο κ. Υπουργός και συντονιστής της κυβερνητικής επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση, μετά από τη σημερινή μας πρωτοβουλία, μας διαβεβαίωσε ότι η πρότασή μας δεν υπάρχει λόγος να μην ενταχθεί στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, αφού οι απόψεις του δεν έχουν αλλάξει από αυτές του 2012 αλλά, παρότι ο ίδιος είναι θετικός, για να τελεσφορήσει θα πρέπει να τύχει σύμφωνης γνώμης, τόσο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και των λοιπών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, σε ότι αφορά τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, πρόσθεσε με αφορμή όσα ακούγονται περί πιέσεων εκ μέρους των θεσμών, ότι οι όποιες αλλαγές εστιάζονται στα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο.

Τέλος, η συνάντησή μας είχε και ως στόχο την επίσημη ενημέρωσή μας από τον ίδιο για την τύχη των προτάσεων – επισημάνσεων επί του νέου ασφαλιστικού νόμου, που διαλαμβάνονται στο από 24/05/2016 Υπόμνημα των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, της εγκυκλίου αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ από 01/01/2015 και μετά, καθώς και των επικουρικών μας συντάξεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος