Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Τέρμα στην Τρομοκρατία-Οι Ενώσεις Αστυνομικών Αττικής για την ”θρασύτατη δολοφονική επίθεση”...

Τέρμα στην Τρομοκρατία-Οι Ενώσεις Αστυνομικών Αττικής για την ”θρασύτατη δολοφονική επίθεση” σε διμοιρία της Δ.Α.Ε.Α

1127
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θλίψη και αποτροπιασμό προκάλεσε η άνανδρη επίθεση τα ξημερώματα σε αστυνομικούς της διμοιρίας της Δ.Α.Ε.Α. που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη. Στυγνοί εγκληματίες γάζωσαν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς σε μια θρασύτατη δολοφονική επίθεση επίδειξης δύναμης.

Σε μια περίοδο που οι επιθέσεις κατά των εργαζόμενων αστυνομικών κλιμακώνονται παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις και παρά τις επανειλημμένες αναφορές και οχλήσεις μας για αυτό το φαινόμενο, δυστυχώς η επίσημη πολιτεία σιωπά επιτρέποντας με την ανοχή της να δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας «άβατα» και χώροι-ορμητήρια προπαρασκευαστικών εγκληματικών ενεργειών. Η αποθράσυνση πλέον αυτών των κύκλων έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον μόνο ο θάνατος των εργαζόμενων αστυνομικών τους ενδιαφέρει.

Είναι πανθομολογούμενο ότι δεν υπάρχει άλλη εργασιακή ομάδα που να δέχεται τόσο συχνές εγκληματικές ενέργειες αλλά παρ’όλα αυτά η επίσημη πολιτεία ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Το μόνο που συνεχίζει με αμείωτη ένταση κι επιτυχία είναι να προβαίνει σε μισθολογικές περικοπές και περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων.

Φτάνει όμως πλέον εμείς να παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα στο βωμό της προάσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών και η επίσημη πολιτεία να μας αντιμετωπίζει με τόσο απαξιωτικό τρόπο ανοίγοντας τις ορέξεις σε εγκληματίες. Είναι πράγματι οξύμωρο την ώρα που κάποιοι βαυκαλίζονται την πάταξη της τρομοκρατίας να κωφεύουν σε νέου τύπου εγκληματικές ενέργειες, βγάζοντας απλές ανούσιες ανακοινώσεις συμπάθειας.

Επιτέλους οι Πολιτικές δυνάμεις 40 και πλέον χρόνια μετά την μεταπολίτευση ας καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι και ας αποφασίσουν, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, να ξεριζώσουν το καρκίνωμα της τρομοκρατίας που τόσο πολύ σε αίμα έχει πληρώσει αυτή εδώ η Χώρα.

Η Δημοκρατία έχει φτάσει πλέον στο σημείο όταν βάλλεται ο Αστυνομικός, τότε να αποκτά αντανακλαστικά και όχι να τον θωρακίζει όπως έχει υποχρέωση, πριν να συμβεί ένα τραγικό γεγονός όπως το σημερινό.

Κουραστήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ομόθυμες καταδίκες εν είδει εντυπώσεων μετά από παρόμοια περιστατικά, ενώ στην πραγματικότητα αρνούνται να περάσουν από το κοινοβούλιο νόμο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ουσιαστικά.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφό μας, που ως εκ θαύματος είναι καλά στην υγεία του και αναμένουμε να επιστρέψει σύντομα δίπλα μας. 

Για τα Δ.Σ

Αθηνών

Ο Πρόεδρος, Μαυραγάνης Χρήστος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας, Ρήγας Νικόλαος

Β/Α Αττικής


      Ο Πρόεδρος, Τσουμάνης Κωνσταντίνος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας, Χαντζόπουλος Θεόδωρος

Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος, Σταματάκης Γεώργιος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας Τζίμας Νικόλαος

Ν/Α Αττικής


Ο Πρόεδρος, Καλλιακμάνης Γεώργιος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας Κακαβάς Μαρίνος

Πειραιά


Ο Πρόεδρος, Λιότσος Σπυρίδων                                                                   Η Γεν. Γραμματέας, Μαλαχία Αργυρώ