Αρχική E.K.A. Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής & Πειραιά: Διακρίσεις και στην υγεία-Μας διώχνουν από...

Ενώσεις Αθηνών, Β/Α, Δυτικής & Πειραιά: Διακρίσεις και στην υγεία-Μας διώχνουν από το νοσοκομείο μας!

2881
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιότητα της από 29-9-2017 απόφασης – γνωστοποίησης του Διευθυντή του 401 Γ.Σ.Ν.Α. ότι «λόγω πληρότητας των κλινών νοσηλείας του 401 Γ.Σ.Ν.Α. και οι αστυνομικοί που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.». Το συγκεκριμένο έγγραφο αποστέλλεται στο ΕΚΑΒ και είναι «απορίας άξιον» πως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το πληροφορείται δύο μήνες μετά, δηλαδή στις 27-11-2017 από το ΕΚΑΒ. Η συγκεκριμένη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού θέματος πέραν των αλγεινών εντυπώσεων που έχει προκαλέσει, είναι ενδεχομένως σημαντικός ενδείκτης της κάκιστης σημερινής κατάστασης του υγειονομικού μας συστήματος αφενός και της «στήριξης» του αστυνομικού έργου αφετέρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στα σοβαρά επείγοντα περιστατικά όπως -το προχθεσινό με τους συναδέλφους της ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής- το 401 Γ.Σ.Ν.Α. αρνήθηκε να επιληφθεί.

   Οι Ενώσεις μας επισημαίνουν ότι τα ανωτέρω είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα οπισθοδρόμησης και συστηματικής υποβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι πρέπει όλη αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση να αναβιβασθεί σε μείζον θέμα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και να αντιμετωπισθεί πριν να είναι αργά και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της Δ/νσης Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ. για την πρωτοφανή αργοπορία γνωστοποίησης του σχετικού εγγράφου.

   Επιπλέον προτείνουμε το 401 Γ.Σ.Ν.Α. όχι μόνο να δέχεται τα επείγοντα περιστατικά των συναδέλφων αλλά και να λειτουργεί μόνιμα σε 24ωρη βάση ειδικό γραφείο υποδοχής των Αστυνομικών το οποίο θα κατευθύνει τους τραυματισθέντες ιδίως αλλά και τους χρήζοντες τακτική νοσηλεία συναδέλφους.

Για τα Δ.Σ