Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αντιστοίχιση μεριδίων ΜΤΣ με μισθολογικά κλιμάκια χωρίς μειώσεις σε μερίσματα &...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αντιστοίχιση μεριδίων ΜΤΣ με μισθολογικά κλιμάκια χωρίς μειώσεις σε μερίσματα & ΒΟΕΑ

1001
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προς:   Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κοιν.:   1)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

             2)Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

 

Θέμα:   «Αντιστοίχιση μεριδίων ΜΤΣ με μισθολογικά κλιμάκια χωρίς μειώσεις σε μερίσματα & ΒΟΕΑ»

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ενημερώνει τα μέλη της, αλλά και κάθε εμπλεκόμενο στο εν θέματι αντικείμενο, ότι χαιρετίζει την απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμύνης κ.κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και Νικόλαου ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη συγκρότηση «Επιτροπής Εξέτασης και Υποβολής Πρότασης Σχεδίου Νόμου, για την Τροποποίηση – Συμπλήρωση της Νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 (αντιστοίχιση μεριδίων με μισθολογικά κλιμάκια), όπως αυτή δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου 2020 (Τεύχος Β, Αρ. ΦΕΚ 2422) και ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία περάτωσης του έργου και υποβολής στο ΓΕΣ/ΔΟΙ/1γ του σχετικού πρακτικού με την εισήγησή της, μέχρι τη 26 Ιουνίου 2020.

Ωστόσο, οφείλει να επισημάνει και να διατηρήσει τις επιφυλάξεις της για τις προτάσεις που θα υποβληθούν τελικά προς την Πολιτική Ηγεσία, δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες νομοθετικής επιβολής μειώσεων στις παροχές και τα μερίσματα του ΜΤΣ, τις οποίες η Ομοσπονδίας μας μέσα από σκληρούς αγώνες και παρεμβάσεις προς τις τότε διοικήσεις του Ταμείου και τους αρμόδιους Υπουργούς, είχε αποτρέψει (υπ΄αριθ. 505/4/12β από 03-07-2018, υπ΄αριθ. 505/1/28α από 02-10-2018 και άλλα σχετικά έγγραφά μας).

Η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής, που στελεχώνεται μόνο από υπηρεσιακούς αξιωματούχους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στελεχών τους ΓΕΣ, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΜΤΣ, ευελπιστούμε ότι, στο στενό χρονικό πλαίσιο των εργασιών της, δεν θα αγνοήσει το ιστορικό του αγώνα μας για την αποτροπή μειώσεων σε μερίσματα και ΒΟΕΑ. Αναμένουμε ότι η Επιτροπή θα ευθυγραμμιστεί με την καθολική απαίτηση των ενδιαφερομένων και των μελών των οικογενειών τους (δικαιούχοι μερίσματος από 01-01-2017 και εντεύθεν) για διασφάλιση των δικαιούμενων μεριδίων κατά τρόπο δίκαιο και ικανοποιητικό και ότι δεν θα οδηγηθούμε σε ένα νέο κύκλο αλχημειών, με αντισυναδελφικές πράξεις και πρακτικές.

Το ζητούμενο για την Ομοσπονδία μας είναι να υπάρξει μια οριστική λύση με γνώμονα όχι τη μείωση των μερισμάτων, όπως επιδιώχθηκε στο παρελθόν για την εξοικονόμηση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση στον προϋπολογισμό του Ταμείου, αλλά με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, τους οποίους και διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε από κάθε άδικη απόφαση και παρασπονδία των διοικούντων.

Τέλος, προειδοποιούμε, ότι τυχόν αρνητική απόφαση και με διαδικασίες «fast track», θα εκληφθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας ως απαξιωτική και προσβλητική για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, πράξη, και ως τέτοια δεν θα μείνει αναπάντητη.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα αρχεία