Αρχική E.K.A. Αναδημοσίευση: Φωτογραφική διάταξη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την αποκατάσταση του Ανέστη...

Αναδημοσίευση: Φωτογραφική διάταξη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την αποκατάσταση του Ανέστη Τσουκαράκη φέρνει ο Καμμένος στη Βουλή! Διορίζει σύμβουλό του τον πρόεδρο των στρατιωτικών!!

1595
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Θέση στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ φαίνεται ότι κλειδώνει για τον Ανέστη Τσουκαράκη, ο οποίος αφού σήκωσε στις πλάτες του όλο το βάρος της καταστολής των αντιδράσεων των στρατιωτικών για τις περικοπές, δέχεται τώρα το “ευχαριστώ” του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρνει φωτογραφική διάταξη με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να τον χρίσει με νόμο Πρόεδρο των στρατιωτικών!

Με μια πρωτοφανή κρατική παρέμβαση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα εκπέσει στη Δικαιοσύνη,  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαλύει τις υφιστάμενες Ενώσεις που είχαν προσαρμοστεί στο νόμο που έφερε πέρυσι στη Βουλή, και επιχειρεί να επιβάλει το σχέδιο Τσουκαράκη, το οποίο όμως όπως φάνηκε στην πράξη δεν μπόρεσε να προχωρήσει μόνο του.

Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν τις υπηρεσίες που προσέφερε ο σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, στον προϊστάμενό του, όταν προσπάθησε να καλύψει τις περικοπές υιοθετώντας τη ρητορική ΥΕΘΑ περί εξορθολογισμού.

Μάλιστα, σε μια έκφραση ειλικρίνειας, ο Πάνος Καμμένος  ευχαρίστησε δημόσια τον Ανέστη Τσουκαράκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Οι αντιδράσεις των στρατιωτικών ωστόσο που βλέπουν ότι είναι οι χαμένοι αυτής της συνεργασίας, η οποία έχει επιπτώσεις στον μισθό τους, εμπόδισαν την υλοποίηση του σχεδίου Τσουκαράκη, η οποία έχει στόχο όπως όλα δείχνουν την δημιουργία μικρών πυρήνων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μετατραπούν σε πυρήνες υποστηρικτών των ΑΝΕΛ σε όλη την επικράτεια!

Αφού το σχέδιο απέτυχε με την ίδρυση της ΠΟΜΕΝΣ η οποία συμμορφώθηκε πρώτη στο νόμο που πέρασε πέρυσι στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος φέρνει τώρα νέα φωτογραφική διάταξη, όπου με πρωτοφανή παρέμβαση ορίζει ότι η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη είναι αυτή που θα παραμείνει και όλες οι οργανώσεις που προϋπήρχαν θα κλείσουν!

Η λογική αυτή, η οποία δεν είναι πρωτοφανής για τον Πάνο Καμμένο, αλλά όπως φαίνεται και για την κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα εκπέσει ως αντισυνταγματική στη Δικαιοσύνη.

Ο κρατικός παρεμβατισμός, που δείχνει την αγωνία για τις επικείμενες εκλογές, έρχεται να κλείσει οποιαδήποτε άλλη φωνή πλην αυτής του Τσουκαράκη, ο οποίος εδώ και χρόνια εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την “γραμμή” του υπουργείου, ιδιαίτερα από τότε που ο Πάνος Καμμένος έξυπνα δρώντας τον έχρισε σύμβουλό του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι υπάρχουν “τεμπέληδες” στρατιωτικοί οι οποίοι δικαίως θα πρέπει να παίρνουν λιγότερα χρήματα

Η φωτογραφική διάταξη που φέρνει ο Καμμένος στη βουλή με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ, επιχειρεί με το άρθρο 27 να κλείσει όλες τις μεγάλες Ενώσεις Στρατιωτικών οι οποίες αν και ήταν ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣ, αποχώρησαν αφήνοντας μόνο του τον Τσουκαράκη, ο οποίος επιδόθηκε σε ίδρυση δεκάδων ενώσεων σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες τώρα ο Καμμένος έρχεται να αναγνωρίσει και να τις χρίσει ως οι μοναδικές που πρέπει να λειτουργούν!

Επιπλέον με την παράγραφο 9, ορίζει ότι η μόνη ομοσπονδία που μπορεί να λειτουργεί είναι η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΔΩ (άρθρο 27)

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αιτιολογήσει την φωτογραφική ρύθμιση για τον σύμβουλό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν θα την παρουσιάσει στην Επιτροπή της Βουλής.

Ενδιαφέρουσα σίγουρα θα είναι και η άποψη του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, για να φανεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει τον κρατικό συνδικαλισμό με φωτογραφικές διατάξεις.

Πηγή: armyvoice.gr