Αρχική E.K.A. Εργασίες 27ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Εργασίες 27ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

2039
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 701/3/10η

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες (26 έως 28/9/2017) εργασίες του 27ου Πανελλαδικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες, με την εκλογή του νέου, ανανεωμένου Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με το τροποποιημένο Καταστατικό, για πρώτη φορά και της 5μελούς Γραμματείας Γυναικών, καθώς επίσης και των μελών των Επιτροπών Εργασίας, που έχουν συσταθεί για την υποβοήθηση του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο συνέδριο, που διεξήχθη στην Αθήνα (ξενοδοχείο Τιτάνια), με κεντρικό σύνθημα: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ! Εσύ; Πρωταγωνιστής ή Κομπάρσος; Η απόφαση στα χέρια σου!», υπήρξε μαζική προσέλευση όλων των αντιπροσώπων (514) οι οποίοι με την εποικοδομητική τους συμμετοχή και παρουσία, την ανταλλαγή επιχειρημάτων για ζητήματα που τέθηκαν με οξύτητα, αλλά και το παγιωμένο πνεύμα ενότητας στη λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, υπερψήφισαν τον Διοικητικό Απολογισμό, τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο έτος. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αστυνομικό οργανισμό, την ελληνική κοινωνία και την αστυνομική οικογένεια, αποτυπώθηκαν στο Ψήφισμα του συνεδρίου, το οποίο εμπλουτίστηκε και με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συνέδρους.

Οι εργασίες του συνεδρίου κινήθηκαν εντός του πλαισίου λειτουργίας της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το νόμο 3839/2011 (άρθρο 18), που επιτρέπει την έκφραση και συμμετοχή των συνέδρων μέσω διαφορετικών συνδυασμών-συλλογικοτήτων, γεγονός που προσέδωσε ιδιαίτερο κύρος και «χρώμα» στο συνέδριο, ενισχύοντας την ποιότητα του συνδικαλιστικού λόγου και βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων των συνέδρων για μια πιο ουσιαστική και πιο αποτελεσματική ΠΟΑΣΥ, πέρα και πάνω από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

27 synedrio 2

Πατώντας σταθερά στο σημαντικό και πλούσιο παραχθέν έργο της απερχόμενης διοίκησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι κι αυτό αντιμέτωπο με τις βαριές συνέπειες της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής των περικοπών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της απαξίωσης του αστυνομικού λειτουργήματος και της καταρράκωσης των θεσμών λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, σε μια καθημαγμένη κοινωνία, μέρος της οποίας αποτελούμε και εμείς, βιώνοντας με τον ίδιο ή και χειρότερο, δραματικό τρόπο, τις καταδικασμένες από το λαό μας, πολιτικές των μνημονίων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, καθώς επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, ο επικεφαλής του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Απόστολος Ψωμάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ, Ταξίαρχος κα Παναγιώτα Χαρώνη, ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, πρωθιερέας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος κ. Δημήτριος Νίκου, ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κωσταντίνος Κυράνης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) κ. Δημήτριος Ρώτας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Χρήστος Κονταρίδης, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ενώ γραπτά μηνύματα απέστειλαν η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δημήτριος Γεωργατζής.

Παρέστη, επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ –Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Παύλος Χρηστίδης και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.

27 synedrio 3

Στο πλαίσιο των εργασιών, Εισηγήσεις έγιναν από τον Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Επιστημονικού Διευθυντή του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ κ. Σάββα Ρομπόλη με θέμα «Η οδύσσεια του ασφαλιστικού» και από τον Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου και Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου κ. Γρηγόριο Τσάλτα με θέμα «Εκπαίδευση στις Αστυνομικές Σχολές-Ανωτατοποίηση Αστυνομικής Ακαδημίας».

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, σύμφωνα με το Καταστατικό, θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να προβεί στην εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας, εξελέγησαν:

Από το συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών –Ε.Κ.Α.(56%) κατ’ αλφαβητική σειρά, οι: Ανδρουλάκης Εμμανουήλ, Γερακαράκος Γρηγόρης, Γεωργαντάς Δημήτριος, Γιανναδάκης Μανούσος, Καγκαράκης Παναγιώτης, Κουλιάκης Γεώργιος, Μαυραγάνης Χρήστος, Μπαλάσκας Σταύρος, Νταβούρας Αθανάσιος, Πανταζής Βασίλειος, Παπαδάκης Θεόφιλος, Ρήγας Νικόλαος, Συνδρεβέλης Χρήστος, Φέτκος Σταύρος και Χαντζόπουλος Θεόδωρος.

Από το συνδυασμό Ενωμένοι Αστυνομικοί – ΕΝ.Α. (15%) οι: Δεληγιώργης Γεώργιος, Μουρατίδης Ιωάννης, Παδιώτης Δημήτριος και Τζατζανά Σταυρούλα.

Από το συνδυασμό Μάχιμη Προοδευτική Ομοσπονδιακή Συμμαχία Των Αστυνομικών-Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. (11%) οι: Καλλιακμάνης Γεώργιος, Μάγγας Σωκράτης και Μαυρογιώργος Σωκράτης.

Από το συνδυασμό Ισχυρή Δημοκρατική Ένωση Αστυνομικών – Ι.Δ.Ε.Α. (11%) οι: Αδαμόπουλος Ιωάννης, Κεφάλας Ευάγγελος και Παπατσίμπας Γεώργιος.

Από το συνδυασμό Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών – Δ.Ε.Κ.Α. (7%) οι: Μαργετάκης Εμμανουήλ και Μπανιάς Δημήτριος.

Για τη Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ συμμετείχαν δυο συνδυασμοί, η «Ενότητα» που εξέλεξε τις κυρίες Γιαννακοπούλου Μαρία, Γκιουζέλη Ελένη, Κουρέτα Αναστασία και Σφενδόνη Θεοδώρα, και ο συνδυασμός ΕΝ.Α. που εξέλεξε την κα Μπούκα Βασιλική.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη του τα νέα δεδομένα, τις παρεμβάσεις των συνδυασμών και των συνέδρων, τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων και το εγκριθέν νέο ψήφισμα, θα συνεδριάσει με αντικείμενο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την ενδυνάμωση των αγωνιστικών μας δράσεων, δεδομένου ότι τα οξυμένα προβλήματα και τα ανοικτά μας μέτωπα, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Για την απερχόμενη Εκτελεστική Γραμματεία
  O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος       ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος