Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Σας έπιασε το ΣτΕ με τη “γίδα στην πλάτη”… Δεν...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Σας έπιασε το ΣτΕ με τη “γίδα στην πλάτη”… Δεν πέρασε η υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων!

1210
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι, εξεδόθη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γνωμοδότηση του αρμόδιου Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας κρίθηκε μη νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα περί αναδιάρθρωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στη χθεσινή συνεδρίασή του, εκτίμησε τις ως άνω πληροφορίες και αποφάσισε ότι η σύνταξη και η προώθηση του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος συνιστά μία ακόμα εν κρυπτώ ενέργεια της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, εντός της προεκλογικής περιόδου, και ενώ η Βουλή δεν λειτουργεί!

Η αρνητική κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας φαίνεται να βασίζεται τόσο σε τυπικούς – διαδικαστικούς, όσο και ουσιαστικούς λόγους. Ακόμα και το στολίδι της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποτελεί η Αστυνομική Ακαδημία γίνεται έρμαιο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της Κυβέρνησης που παρακάμπτει τη Βουλή και περιφρονεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, προκειμένου, την ύστατη τούτη ώρα πριν από τις εκλογές, να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες. Οι πρακτικές υποβάθμισης της Σχολής Αστυφυλάκων από την κα Υπουργό και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αναμενόμενες με βάση και τη στάση που είχαν τους τελευταίους 10 μήνες. Το οξύμωρο και αντιφατικό είναι ότι οι πρακτικές αυτές υιοθετήθηκαν πλήρως, με σχετικές ευχαριστήριες ανακοινώσεις, από συνδικαλιστικές παρατάξεις του Σώματος!

Η Ομοσπονδία μας μεριμνά, ώστε τέτοιες πολιτικές στις πλάτες των Ελλήνων Αστυνομικών να μην περάσουν!

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση, ύστερα από τη δημοσίευση της γνωμοδότησης του ΣτΕ.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος